Gå ner kilon med hjälp av Saigonkanel

Saigonkanel är en krydda som använts som både smaksättare och inom naturmedicin i årtusenden, och nu börjar vetenskapen få fram klara bevis på hur effektivt vietnamesisk kanel är för viktnedgång. Gert Strand AB – företaget som rönt stora framgångar bland annat med hjälp av sina aromer för kaffe, vispgrädde och bordsvatten – lanserar nu egen Saigonkanel av högsta kvalitet.

Saigonkanel minskar midjemåttet

Det går inte att med en enda mening förklara varför Saigonkanel underlättar viktnedgång, för processen är relativt komplex. Oavsett hur det går till så ger ett dagligt intag av 2-4 gram en betydligt effektivare förbränningsprocess – och det räcker som upplysning för flera. Den som vill känna till mer kan dock fortsätta läsa.

Den vietnamesiska kanelen är den ultimata

Saigonkanel är en nära släkting till Kassiakanel, dvs. den kanel som vi hittar i dagligvaruhandeln. Skillnaden mellan de två är trots det någorlunda markant. Att «kanel är nyttigt» har vi matats med sedan barndomen, men just vilka hälsofrämjande egenskaper denna utsökta krydda har är för de flesta vagt. Saigonkanel är kraftfullare än Kassiakanel, såväl i lukt och smak som i kulör och densitet, man kan mäta upp mycket mindre av sin Saigonkanel för att åstadkomma likadan smak som man får med normal dosering av den «vanliga kanelen».

Gå ner i fettmassa medan du ökar muskelmassan

Den som «vill gå ner i vikt» vill egentligen gå ner i fettmassa, att äga muskelmassa är enbart positivt så det finns ingen anledning till att önska göra sig av med den och muskelvolym väger mer än fett. För att intensifiera förbränningen av fett finns det mycket man kan göra, träna och äta kolhydratsnålt är två effektiva metoder. Hög insulinkänslighet ger bättre förbränning, och hindrar blodsockret från att lagras i fettvävnaden, och det är bland annat här som Saigonkanel spelar en huvudsaklig roll.

Höjer insulinkänsligheten

Saigonkanel höjer insulinkänsligheten och sänker därmed utsöndringen av insulin i kroppen, vilket är utomordentligt för den som önskar gå ner i fettmassa. Det i sin tur påverkar sköldkörteln positivt därför att den slipper slitas ut i förtid. Människor med diabetes har fått tydligt goda resultat av ett dagligt intag av kanel, och vissa har till och med fått reducera sin dagliga insulindos (i konsultation med doktor).

Saigonkanel maximerar ketosen

Den som följer en kolhydratreducerad diet, som LCHF alternativt Atkins, bryr sig inte längre så mycket om att utjämna sina blodsockernivåer eftersom de i stort sett hela tiden är låga. Kroppens primära energikälla har blivit ketoner och tillståndet i kroppen kallas ketos. Ifall insulinkänsligheten är låg kan kroppen emellertid fortsätta att producera för mycket insulin, trots att ingen eller väldigt lite glukos behöver tas om hand, detta kan försvåra för en del att nå ultimat ketos oavsett hur mycket de anstränger sig.

Saigonkanel verkar vara till enorm hjälp i dessa fall med tanke på att den höjer insulinkänsligheten och därmed försätter kroppen i det fettförbrännande tillståndet ketos i frånvaro av någon större bäst i test bantning
ansträngning.

En anpassningsbar krydda

Kanel är gott i kötträtter, som smaksättning i kaffet eller teet, på morgongröten eller som smaksättare i efterrätter. Köp Gert Strand AB:s kvalitetssäkrade Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.