Gå ner i vikt med Saigonkanel

Saigonkanel – den exklusiva kanelen

Det finns en kanel som heter Saigonkanel som äger samma egenskaper som den vanliga Kassiakanel vi handlar i livsmedelsbutikerna. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är i huvudsak att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än ordinär Kassiakanel har, därmed har den även starkare smak, doft och större influens på kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man vanligtvis använder av vanlig Kassiakanel.

En annan kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Förvisso är detta den äkta kanelsorten, men vad gäller dess egenskaper är det inte alls lika imponerande som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.

Kassiakanel och Saigonkanel är nära släkt med varandra, men där Kassiakanel vanligtvis är billig och enkel att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika frekvent förekommande inom handeln.

Saigonkanel för blodsockerbalans

En övervägande andel studier visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – har blodsockersänkande egenskaper. Många som lider av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att inta kanel dagligen, särskilt människor som fortfarande inte har diagnosen diabetes, men som ligger inom farozonen, har massor att vinna av att låta kanel bli ett stående inslag i kosten. bantning 3 veckor
.

Att sänka blodsockret är gynnsamt för samtliga, de värsta blodsockertopparna och -dalarna är påfrestande för systemet och kanelen tar udden av just dessa.

Saigonkanel och fettförbränning

Saigonkanel främjar insulinkänsligheten vilket gör att receptorerna i cellerna snabbare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och i och med att insulin är ett anabolt hormon som medför tillväxt när det uppstår ett överflöd, så reduceras alltså inlagringen av energi i fettvävnaden om man intar kanel.

Man erhåller dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst omfattning av Saigonkanel med tanke på att den är så förmögen på kanelaldehyd.

Hur stora mängder Saigonkanel behövs för att erhålla effekt?

Detta är en undran som kräver ett flexibelt besvarande. Alla är vi olika, olika byggda, olika stora samt olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man råda ett intag av minde än sex gram dagligen, men när det innefattar Kassiakanel samt Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram dagligen.

För att «få effekt», dvs. få ökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så behövs inte stora mängder, men en regelbunden dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är mycket gynnsamt – och gott!

Det är något man inte får glömma bort i jakten på hälsan – att njutningen är en mycket angelägen faktor i sig och när man kommer över en så briljant, naturligt mirakulös krydda som kanel, som är så sagolikt härlig, så får man helt enkelt inte låta bli att utnyttja den.

Den som går på lågkolhydratsdieter som Atkins samt LCHF har likaså något att vinna vid ett regelbundet intag av Saigonkanel eftersom denna mustiga krydda har visat sig främja kroppen att gå in i ketos.

Köp högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB

Saigonkanel är fortfarande inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln, men på nätet är den förhållandevis lätt att hitta. Handla din Saigonkanel hos Gert Strand AB för att vara säker på att den kanel du handlar håller hög kvalitet.
Saigonkanel hjälper dig att tappa kilon