Blodsockerbalans med vietnamesisk kanel

Nu har det visat sig att vietnamesisk kanel ger ännu bättre verkan än vad som tidigare varit känt. Gert Strand AB släpper nu kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla gynnas av sänkt blodsocker så testa själv och observera effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är samma sak – kärt barn har många namn. Denna kanel har sitt ursprung, inte fullständigt otippat, från Vietnam – dock ej från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är tätt relaterad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel finner ute i handeln, men dess egenskaper är starkare på alla sätt.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en lagom dos tycks ligga på 2-4 gram per dag – så hämmas insulinutsöndringen. Detta skänker en rad olika goda effekter på hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker jobbiga blodsockertoppar och -dalar som skänker huvudvärk, koncentrationssvårigheter och oväntad sömnighet, och glukosen i blodet bränns med större effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på flera skilda vis, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom samt Linfröolja. Kanel ligger också där uppe i toppen och nu när undersökningar genomförts på vietnamesisk kanel höjs statusen ännu mer.

Relevant att skilja kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med avsikt att gynna blodsockerbalans så är det betydelsefullt att man har koll på vilken kanel som är den bästa. Det finns lite olika typer att botanisera bland så en snabb redovisning skadar inte:

• Ceylonkanel kallas ofta för «äkta kanel», den har lägst halt av kanelaldehyd, och mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är detta den «sämsta» sorten, men samtidigt bättre än inget.

• Kassiakanel är betydligt skarpare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är effektivare. Det är kaneltypen vi vanligen hittar i affärerna.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är relaterad till Kassiakanelen, men är ännu starkare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna består av det verksamma ämnet kanelaldehyd. Denna typ av kanel har visat sig öka förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den likaså ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att införa i sitt sortiment.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en ren skatt åt hälsan. Kryddan äger antibakteriella, antioxidantiska och anticancerogena egenskaper, och därtill verkar den främja ett ketogent tillstånd i kroppen.

Människor som inskränker sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) eller Atkins, får så småningom ketoner som fundamentalt bränsle istället för glukos, och ett läge av ketos är i sin tur optimalt för fettförbränning. Somliga har dock svårt att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett mindre intag av Saigonkanel visat sig skänka enastående effekt efter bara någon dag. Det hänger sannolikt samman med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet gynnar ett stabilt tillstånd av ketos. amning och bantning
.

Handla din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du erhåller fräsch vietnamesisk kanel i toppklass!