Weibulls vård för mossa alternativt järnsulfat?

När man väl inser hur man kan tillämpa sig av järnsulfat därför att bli av med mossa i gräsmattan så kan fantasin komma igång. Måhända kunde man koppla Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks ge sig är glasklart, men ska man satsa på Weibulls mosspreparat eller kan det klaffa lika bra med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Bästa effekten med bästa mosspreparatet

Den ultimata effekten får man självklart med det preparat som faktiskt tar död på mossan och som samtidigt är gott för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men om man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja kontemplera på ifall det inte är klokare att själv mixa eller att införskaffa en fräsch järnsulfatprodukt.

ta bort mossa på stenplattor

Faktum är att det är mycket billigare att handla medlet på allt-fraktfritt.se än att skaffa en märkesprodukt. Man får en 25 kg påse för samma kostnad som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat därinnanför. Men det är självklart betydelsefullt att du är medveten om hur du ska distribuera järnsulfat och vatten på korrekt sätt över gräsmattan så att du får bästa möjliga resultat.

Samtliga snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara fängslande att notera är att en del snigelmedel har en bas som innehåller järnsulfat, eller järnvitriol som det även kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att införskaffa en dunk med järnsulfatet i pulverform som du därpå blandar med vanligt vatten så får du således samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte inhandla antisnigelmedlet var för sig då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att veta.

Det är betydelsefullt att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man även måste fundera på är hur samtliga preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön och den egna hälsan. Om man köper en mix som ska ha ihjäl mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta bra men ej ifall det här preparatet är giftigt.

En enorm styrka med att använda järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att det här inte är giftigt alternativt farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan till exempel ej ha ihjäl ogräs med järnvitriol. Det är blott mossan och mördarsniglarna som ryker och för många så är det mer än tillräckligt.

Betala korrekt pris för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks gälla även bland de som pysslar i trädgården. När man kan inhandla en säck med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre behållare från Weibulls så kan man ju undra varför människor inte utför det här i större grad.

Problemet för vissa är det där med dosering och att man inte har korrekt utrustning för att blanda järnsulfatet med vatten. Men i det här fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (eller införskaffa en ejektordunk samt mixa eget koncentrat för kaffepengar) som skänker flexibel mix och därefter okomplicerad behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att behålla ett öppet sinne och undra lite på hur man på bästa vis kan förvalta gräsmattan och bli av med mossan. De flesta kommer fram till att det faktiskt inte är så komplicerat att beställa en billigare produkt online (inspektera järnsulfat och samtliga smarta järnsulfatprylar på allt-fraktfritt.se) som dessutom är bra för miljön och riktigt oproblematisk att använda sig av.