Vilket mossmedel bör man använda?

Gräsmattor som angrips av bland annat mossa, sniglar samt ogräs kan behandlas på flertal olika sätt. Ett mossmedel som är väldigt populärt är järnvitriol som är till för gräsmattan. Har man problem med mossa i gräsmattan så kan det vara förståndigt att prova med järnsulfat och vatten innan man ger sig på andra metoder.

ejektor för järnsulfat köp

Så använder man järnsulfat mot mossa i gräsmattan

Det är inte besvärligt att tillämpa järnsulfat mot mossa i gräsmattan. Allt man behöver är en burk eller dunk med järnvitriol som är till för det här och vatten. Moderna produkter som mossa gti gör det genomförbart att foga en normal trädgårdsslang till dunken för att efteråt fördela medlet över gräset.

En dylik ejektordunk kan man själv införskaffa på allt-fraktfritt.se och mixa eget koncentrat med 200-250 g järnsulfat per liter blandning. Så köper man en hel påse järnsulfat på allt-fraktfritt.se till samma pris som 1 liter Mossa GTI kostar.

Man behandlar med järnsulfatet innan det blir dags att gödsla gräset på våren och därefter så kan man köra ytterligare en omgång till hösten. Precis när man ska bearbeta beror lite på den sort av gräsmatta som man har. Här kan det vara fint att konsultera med ett trädgårdsproffs så att man får ut mesta möjliga av behandlingen.

Finns det faror med att behandla med järnsulfat i trädgård och inomhus?

Man ska jämt överväga hur kemiska behandlingar kommer att influera den egna hälsan och miljön, och det är relevant att man tar reda på hur man ska använda sig av järnsulfat mot mossa i gräsmattan på ett säkert sätt.

För det första så är det viktigt att vara medveten om att järnvitriolen inte är ett giftigt ämne utan ett salt och näring för gräset. Får man för mycket i sig så kan det förstås bli farligt men vid normal användning där man blandar pulver med vatten så är det inte farligt.

Det är extra enastående att tillämpa sig av ett flytande preparat så att man slipper utsättas för pulver som flyger runt. Inne så ska man vara lite extra försiktig och se till att vädra då man behandlar trä och möbler med järnsulfat.

Vi vill allihopa se snabba resultat samt ett fint gräs

Anledningen till att så många hyllar järnsulfat till gräsmattan för att bli av med mossa är att man ser så fina effekter av det här. Om man kombinerar järnsulfatbehandlingen med andra viktiga bitar som gödning samt rengöring så kan man undgå stå med mossriven. Detta är angeläget. Klicka Här och nu för mer information mossbekämpning.

Om det är betydelsefullt med snabba resultat så borde man välja en produkt som består av järnsulfatet. Det här är ett av de effektivaste medel som finns på marknaden och är även ett näringsämne för gräs, samt både proffs och lekmän använder sig av det.

Det är heller inte så dumt att gräset mår bra och blir grönare av att få en dos järnsulfat samt att mördarsniglar inte gillar det här medlet. På så vis så får man ett vackrare gräs som är snigelfritt och det är något som flertal uppskattar.

Om du vill bli av med mossväxten så bör du således välja järnvitriol (järnsulfat) mot mossa i gräsmattan och efteråt se till att du applicerar på rätt sätt och vid rätt tidpunkt för en blomstrande samt attraktiv tomt.