Takrengöringen kan du göra själv

Det ser dåligt ut däruppe på taket och tegelpannorna som en gång hade en djup orange färg är nu snarare brungröna. Det här beror på att lavar och mossa har fått fäste. Men det behöver icke vara så farligt som det ser ut och man kan genomföra takrengöring själv på ett rätt så så lätt vis.

En taktvätt kan man nämligen utföra med trädgårdsslangen samt Takrengöring Turbo som består av bensaltensid samt vatten. Det är endast att klättra upp på en stege och spraya ut över taket. När mossan har dött så kan man raspa av den med en skrapa som har ett långt skaft eller använda högtryckstvätt för att tvätta bort. Eller låta den regna bort, tar 1-2 år.

Så lätt kan du uträtta din takrengöring själv

Klättra upp på stegen samt inleda processa med den Bensaltensid mot mossa som du har köpt. Det finns annorlunda produkter och det är klart att en dunk som man tillsätter trädgårdsslangen till gör det enklare att spraya ut men man kan också mixa själv om man vill och tillämpa sig av en spridarramp till vattenkannan, en ejektordunk från allt-fraktfritt.se eller applicera i påläggsläge (kemläge) med somliga högtryckstvättar.

Innan du gör behandlingen med Fulstopp eller Bensaltensid så kan du starta med att raspa av mossa som man enkelt får dän med en plastskrapa. Tänk på att använda en raspa som är gjord för takets pannor så att du inte skadar dem och så att du ej skapar sprickor som ger bra grogrund för ny mossa.

Skölja med vanligt vatten därför att få bort den mossa som du har skrapat loss. Gör rent i hängrännan där allt smuts samlas. Nästa steg blir att behandla med blandningen. Då avdödar man alla sorters påväxt, icke blott mossan. Allt för vidsträckt att informera här, en ta en titt på Fulstopp.com.

Relevant att tänka på säkerhet då man utför en taktvätt

Det är angeläget att man har en god stege då man gör takrengöring själv. Det får ej bli svajigt då man står och sprutar och skrapar. Då det blir dags att bearbeta taket med Bensaltensid så ska man även tillämpa sig av skyddshandskar och skyddsglasögon.

Arbetet på taket ser icke ut som då man vattnar gräsmattan med järnsulfat även ifall man får samma vackra effekt. Mossan dör och man får lättare av den från taket. Behandlingen leder även till att man fortsatt slipper ny mossväxt.

Ifall du utför taktvätten med högtryckstvätt så är det avsevärt viktigt att du riktar tvätten på korrekt sätt. Det är dåligt att spraya nedifrån och upp därför att vatten då kan komma in under tegelpannorna. Här kan det alltså vara så att du behöver klättra upp på taket för att komma åt på rätt sätt.

Ta hand om takets tegelpannor på rätt sätt

Tänk på att skador på tegelpannorna inte är gott för taket. Arbeta på ett skonsamt vis och använd inte material som kan skrapa sönder pannorna. Ifall du använder dig av järnsulfat samt vatten på korrekt sätt så ska det inte krävas så mycket styrka för att få dän mossan. Vill Du veta mer Klicka Här järnsulfat mossa.

En god takrengöring kan ta tid så tänk på att boka in det här arbetet samt taktvätt då du faktiskt har tid för det och inte behöver stressa. Lär dig mer om ditt tak och hur det skall behandlas och hur ofta för att avverka mossa på bästa sätt. Gör därpå upp en plan för när du behandlar igen så att du vet precis när du behöver klättra upp samt vårda takpannor åter nästa gång.