Mossa i gräsmattan vad göra och vad inte göra för att bli av med eländet?

Bli av med dyster mossa I gräsmattan

Det kan vara tufft att uppnå den perfekta gräsmattan. Och med mossväxt i gräset så kan man få känslan av att man för alltid kommer att leva på en skogstomt. Mossa i gräsmattan vad göra och vad borde man kringgå?

dunk turbospridare

Gräs i trädgården som gräs på golfbanans green

Om du går och sneglar på den lokala golfbanan och tänker dig att en dylik green i trädgården inte vore så dumt så ska du känna till att du tvingas röja rubbet samt betala en rikedom för en väl selekterad grässort för att få samma verkan hemma. Det är det knappast värt då man kan köpa järnsulfat samt med järnsulfat och vatten rentav kan få en fin grön färg och ett gräs som känns mysigt att gå och stå barfota på.

Men med mossa i gräsmattan vad göra och inte göra för att få den här effekten? Låt oss betrakta några vanliga alternativ…

Järnsulfat samt vatten för att döda den avskyvärda mossan

Starta med järnsulfat på gräsmattan för det här är något som onekligen funkar som mossmedel. Järnsulfatet dödar mossan och hjälper även gräset att se grönare ut. Vårda en gång på våren, och en gång på hösten för att få fin effekt.

För god spridning så man du köra med en mossa gti ejektordunk som blandar vatten och järnvitriol på ett smidigt sätt. Eller mixa själv, 288 gram järnvitriol och vatten upp till en liter och en tom ejektordunk och järnsulfat finns billigt på allt-fraktfritt.se.

Riv bort mossan med yrkesutövande mossrivning

Om man ska förtälja sådant som man möjligen bör undvika så är mossrivning ett bra exempel. Detta är något som tar tid samt kraft och som flertal gånger leder till att man sprider mossans sporer till nya delar av trädgården. Således skall man jämt vattna ut järnsulfat några dagar före mossrivning.

Om du tycker att det blir fint med rivning och möjligen planerar att applicera gott om jord och nya frön så möjligen det här kan vara ett bra val men betänk det ordentlig före du köper en riv och drar igång arbetet.

Processa med järnsulfat samt vatten två gånger per år och så fort mossan visar sig

Om du vill handla järnsulfat samt behandla gräset med medlet så kan du klaffa detta med andra viktiga behandlingar. Efter att ha spritt järnsulfat på gräset under våren så bör du gödsla. Mossan trivs i näringsfattiga miljöer medan gräset gillar näringsrik jord. Du kan också applicera mer jord och sprida nya gräsfrön för att få bättre fart på mattan. Kalka vart 2-3:e år så har du korrekt pH för en utomordentlig gräsmatta.

Ifall du klurar på det där med mossa i gräsmattan vad göra och inte göra så är ett säkert grepp järnsulfat. Så enkelt är det. Du kan kombinera järnsulfatet med allt från mossrivning till skilda bekämpningsmedel mot ogräs i gräsmattan. Få reda på mer här järnvitriol pris.

Det allra viktigaste är att du har en plan och att du följer den. Om du börjar med något och ger upp halvvägs så kan du inte komma efteråt och påstå att den här metoden ej funkar. Det gäller att ge gräsmattan en chans och att man har en bra portion tålamod.