Järnsulfat samt ejektorflaska så är sniglar och mossa ett minne blott I trädgården

Vem vill ha sniglar och mossa I trädgåden? Ifall du hade kunnat dryfta snigelspråket så hade du bett de små liven om att snigla sig bort till skogen och ta mossan med sig. Men nu får du nöja dig med en ejektorflaska och mossa gti eller Järnsulfat Turbo för att skrämma iväg både sniglarna samt mossan.

Järnsulfat ogillas av mossa såväl som av sniglar

Ifall du har insett att din trädgård håller på att förvandlas till ett stycke vildmark där mossan har tagit över och sniglarna äter upp det lilla som finns i ditt trädgårdsland så ska du ej tappa modet. Införskaffa en ejektorflaska samt mossa gti (eller blanda 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter) och börja spraya loss.

järnvitriol

När man sprayar en blandning av järnsulfat och vatten ovanför mossan så kommer den att svartna samt förgås. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare plats.

Det finns också de som hävdar att gräset blir grönare av svavel- och järnnäringen i den här behandlingen vilket kan bero på att det kan gro sig starkare då man ändrar marken som det växer i.

Det blir skojigt att undanröja mossa med en smidig spridningsdunk

Det blir faktiskt festligt att ta bort mossa då man kan stega runt med en dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till. Man behöver inte själv blanda vatten och medel i en kanna och man kan bli klar med effektiv mossbekämpning på mycket kort tid.

OBS: järnsulfat löser sig icke i vatten (som säljarna vanligtvis påstår), det slammas i vatten. Således skakar man ejektordunken före användning och då och då under användningen. Dessutom med färdigköpta produkter som Mossa GTI samt Järnsulfat Turbo.

Rent praktiskt så behöver man ju endast hälla på det medel som man vill använda i ejektorflaskan och sedan spruta på. Blandningen av vatten och det koncentrat som man har i ejektordunken sker fullkomligt automatiskt.

Ska man processa ett stort område så är det faktiskt att förespråka att man gör det här med en smart dunk.

Taket har fått en ny kulör då mossan breder ut sig som ett täcke på det

Det är klart att du tvingas ta bort mossan på taket! Det finns också tak gti, Fulstopp Turbo samt Takrent Turbo, som har samma fina effekt (utan att färga taket som järnsulfat gör) som den gti man kan använda på gräset. Om man låter mossan bli kvar på taket så finns det risk för sprickskador som kan leda till fara för de som rör sig under taket såväl som skador på innertaket.

Med en god ejektorflaska så blir jobbet så väldigt enklare. Det här är även ekonomiskt då du slipper investera i dyra produkter eller betala ett proffs för att komma och genomföra mossbekämpningen. Man kan handla en tom ejektorflaska billigt på allt-fraktfritt.se och därefter ejakulera vilket medel man vill. Bensaltensid tex. rengör taket samt dödar all påväxt, också osynliga, djupt rotade lavar samt claudiosporum.

Det kan ta några timmar att hantera ett tak så det är inte hela tiden att råda att ta mossbehandlingen på gräset samma dag som då man tar dän mossan på taket. Ifall man jobbar ihop med någon annan så kan det möjligen funka men själv blir det väl mycket jobb på en dag. Klicka här nu för mer info.

Tänk på att utföra mossbekämpningen i din trädgård och på ditt tak en dag då det icke för mycket och det är skönt att vistas utomhus. Det kan vara passande att uträtta behandlingen när icke vindarna blåser för hårt.