Hur tar man hand om gräsmattan på bästa sätt?

Våren kommer och det blir dags att ta hand om gräset. Innan man drar igång med gödsling och sprider nya frön så kan det vara klokt att behandla gräset mot mossa. Med dunk gti så är detta enkelt gjort, men en del väljer att sammansätta järnsulfat och vatten därför att fördela med spridarbom på vattenkanna. Vad är bäst?

ta

Med en kraftig gräsmatta så är dunk gti ett riktigt gott val

Ifall det är så att man har en väldigt enorm tomt så kan mossbekämpning gräsmatta mår bra av bli ett rätt så ansträngande uppdrag. Men nu behöver man inte ge sig ut och kämpa med mossrivare då det finns så smarta saker såsom dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till.

Blandningen sker automatiskt då man vrider på den tryckspruta inställning som finns på dunken så man behöver ej tänka på hur mycket vatten man ska ha till varje skopa järnsulfat och det är ju säkerligen mycket praktiskt.

Nu får man självklart hålla i dunken då den ej fungerar som en ryggspruta med dunk som man hänger på ryggen, men för de flesta så blir det här likväl enklare än att blanda personligen och köra med spridarbom på vattenkannan.

För mindre trädgårdar så kan en normal vattenkanna vara allt som man behöver

Då du har en avsevärt liten tomt så är det inte säkert att en ändamålsenlig dunk gti blir den bästa lösningen. Med en spridarramp på vattenkannan så kan du raskt samt effektivt bli klar med mossbekämpningen. Det tar ej lång tid att stega kring då du bara behöver en full vattenkanna med järnsulfat och vatten för att få det hela gjort.

På allt-fraktfritt.se finns en video med spridarbommen och ett foto på Dunk GTI (ejektordunk). Ta en glimt, man ser skillnaden på spridardunken och spridarrampen för vattenkanna med detsamma.

Det är inte besvärligt att blanda järnsulfat själv. Följ enbart instruktionerna för hur mycket pulver (100-200 g till 10 liter vatten) du ska ha till det antal liter vatten som får plats i din vattenkanna, fäst spridarbommen och börja vattna gräset!

Då du behöver få dän mossan på taket

Ifall det är så att du också har mossa på taket så är det bäst att använda en ejektordunk. Med tak gti, Fulstopp Turbo alternativt Takrent Turbo eller Bensaltensid i egen ejektordunk så kommer man åt på ett bättre sätt än ifall man försöker sig på en hemmagjord version med vattenkanna.

Det bästa är ju ifall du slipper klättra överallt på taket för att komma åt och då måste du ha bättre tryck än vad man får med vattenkannan.

Här är det också bra att kunna jobba med trädgårdsslangen så att man kan röra sig fram och tillbaka längs taket för att spruta uppåt med vatten samt med järnsulfatfri lösning (järnsulfat färgar taket så medlen har benskalkonklorid som operativ ingrediens). Klicka på denna länk nu för ytterligare info.

Bra arbetsredskap är angeläget då du vill sköta hus och trädgård

Oavsett ifall du vill stega runt med vattenkannan eller införskaffa dunk gti (ejektordunk, spridardunk) så är det betydelsefullt att du väljer produkter med hög kvalitet. Det är icke trevligt att fastna mitt i arbetsprocessen för att verktygen inte fungerar som de ska. Det här slipper du om du satsar på kvalitet från start. En bra spridarbom kan man ju hantera flera år i rad och också en skrapa som man kan använda då man förbereder för mossbekämpning på taket.