Gräs samt tak kan behandlas med dunk gti

Det är både en kostsam och tidskrävande procedur att motarbeta mossa. Men du kan minsann spara på både tid och slantar ifall du väljer dunk gti som gör det så väldigt enklare att fördela och som också drar ned på behandlingstiden. Detta är en slags ejektorflaska som är simpel att tillämpa sig av då man vill distribuera järnsulfat över gräsmattan alternativt på taket.

järnsulfat utvattnare för vattenkanna

allt-fraktfritt.se finns en bra bild som visar en dunk gti, kallas ejektorspridare där.

Dags att ta tag i mossbekämpning på gräsmattan

Det är inte så underligt att det finns de som alls inte tar hand om mossan på gräset. Då man tänker sig att man tvingas ge sig ut och röja bort mossa och göra en massa annat ansträngande så möjligen man helt enkelt låtsas som att det regnar järnsulfat och glömmer det hela till kommande år.

Men med dunk gti så har man en mossa gti (järnsulfat 288 gram, resten vatten upp till 1 liter, man kan mixa själv för småpengar alternativt inhandla klart) som är så fantastiskt behändig. Man behöver ju bara koppla slangen till dunken som har ejektorspridare. Vattnet som kommer från slangen blandas med dunkens innanmäte på ett mycket smidigt sätt. Du sprayar på och går ut över gräset för att bli klar på nolltid!

En ejektorflaska gör att det faktiskt blir trevligt att bearbeta gräset innan gödsling och odling. Det här kan man sedan upprepa till hösten för att hålla mossan i schack. Dessutom så kan man hushålla en hel del pengar på att undfly dyra produkter som inte alls skänker samma användarvänlighet.

Spara ejektorflaskan och blanda gödning med vatten samt spruta ut lika lätt. Eller andra medel som alg & Mögeltvätt, Fulstopp, Bensaltensid, tvättmedel. Vanligt tvättmedel för kläder, använt till biltvätt gör bilen renare än något bilschampo.

Taket är fullt av mossa, vad kan du göra åt det?

Det är inte enbart gräset som drabbas av mossa. Man kan också behöva en Tak gti, Takrengöring Turbo alternativt Fulstopp Turbo för att fixa med takrengöring. Här får man också bra nyttjande av att kunna spraya mer lösning då man använder sig av slangen och dunk gti. Det blir bra mycket säkrare då man kan stå på en plats alternativt en skylift och spraya upp på taket istället för att klättra upp och ejakulera uppifrån och ned.

Man kan göra mer än motarbeta mossa med en bra spridardunk

När man är klar med järnsulfatbehandlingen så kan man använda en ejektorflaska till andra saker. Det går till exempel att fylla med rengöringsmedel (Bensaltensid dödar all påväxt samtidigt, Yes funkar för endast rengöring, det finns mer) för att rengöra huset utvändigt eller kanske ta hand om gångar som har blivit jordiga samt leriga. Har man långa staket så är det praktiskt att kunna spraya utan någon större ansträngning.

Man kan även sköta gödningen som följer mossbekämpningen med detta verktyget. Följaktligen skall man spara ejektordunken år från år. Länk till mera information. Den stora fördelen med dunk gti är att man kommer åt större ytor på så kort tid. Detta har man ju användning av i olika situationer så detta är en produkt som är utmärkt att ha hemma i förrådet.

Om det är så att du icke är säker på ifall du klarar blandningen själv så är det bra att ha en dunk som gör jobbet åt dig. På detta vis så behöver du ej klura på om du har gjort för mycket eller för lite. Du vet att det blir alldeles lagom och det är bara att fortsätta med behandlingarna för att få en förtjusande trädgård och ett tak utan mossa.