För verkningsfull mossbekämpning så kan man nyttja järnsulfat mot mossa

Upplever du att gräsmattan blivit invarderad av mossa? Ifall det är så att du år efter år suckar över att det växer så avsevärt mossa i din trädgård så ska du känna till att du absolut kan göra något åt detta. Du behöver inte bekosta dyra pengar till en trädgårdsmästare för man kan hantera mossbekämpning på egen hand med bra utrustning och korrekt produkter.

järnvitriol fasad

Med järnsulfat mot mossa gräsmatta så kan du till sist vinna kampen och få det där gröna gräset som du ständigt har drömt om.

Måste det vara så invecklat med effektiv mossbekämpning?

När man tittar på instruktionsfilmer för hur man ska motverka mossan med ett mossmedel som kommer i pulverform så ser det hela så enkelt ut tills man inser att detta kräver att man har mätt upp gräsmattan med pinne samt snöre, att man har korrekt vattenkanna, gärna spridarramp, samt att man ser exakt hur många liter vatten man får i kannan.

Måste det vara så krångligt att använda järnsulfat på gräsmattan? Nej det måste det verkligen inte! Idag så finns det väldigt smarta produkter som gör att du slipper hålla på och mixa järnsulfat och vatten på komplicerade vis.

Med mossa gti så är det ju blott att koppla till trädgårdsslangen och därnäst spraya gräset med dunken som blandar vatten samt medel automatiskt. Järnsulfatet är sannerligen ett smart ämne som man drar enorm nytta av och det är viktigt att man finner en lätt metod för applicering så att man ej låter bli av ren lättja.

Nu är mossa GTI och alla andra fabrikat “GTI” dyrt. En ejektorflaska på 1 liter består av 288 gram järnsulfat och resten vatten. På allt-fraktfritt.se får du en hel påse på 25 kg ren järnsulfat till samma pris…

I allt-fraktfritt butiken finns likaså en 2 1/2 liters tom ejektorflaska där du kan fylla din egen järnsulfatblandning (200-250 g järnsulfat per liter blandning). När du sprutar gräset späds blandningen ut 20 ggr. Funkar till tak även med Bensaltensid (aktiv substans i Tak GTI) alternativt fulstopp (järnsulfat färgar tak och tar ej all påväxt). Klicka här omgående för mer data järnfosfat.

Vilket järnsulfat är bäst för hantering av mossa?

Järnsulfat och järnvitriol är samma sak men man kan finna produkter som använder de olika namnen och som innefattar mer än järnsulfatet. Om man vill få fatt i det bästa mossbekämpningsmedlet mot mossa i gräsmatta så kan det vara klokt att satsa på en fläckfri produkt alternativt köp järnsulfat och mixa detta järnsulfat med vatten.

Att själv handla järnsulfat (ifall du undrar var man handlar järnsulfat så är allt-fraktfritt.se ett bra tips) kostar därtill en bråkdel av mossmedel. Weibulls Stoppar Mossa är fräscht järnsulfat, kostar runt 150 kr för 900 gram. 3 paket kostar mer än 25 kg järnsulfat kostar på allt-fraktfritt.se.

Det är sällan så smart att lägga dyra slantar på en produkt som lovar guld samt gröna gräsmattor. Det krävs nämligen mer än mossbekämpning för att erhålla en riktigt tjusig gräsmatta och ifall du enbart sprayar med mossbekämpningsmedlet så kommer det ej att giva mattan som du drömmer om.

Med järnsulfat sniglar får mardrömmar av så blir du förstås av med sniglarna och därjämte så kan gräset bli grönare, men du tvingas även gödsla och göra annat för att gräsmattan ska bli så grann som den kan bli.

Processa gräset på korrekt sätt och med jämna mellanrum

Den enklaste behandlingen är att mixa järnsulfat med vatten samt vattna ut järnsulfatet med spridarramp alternativt spruta ut med ejektorflaska. Efteråt låta mossan ligga kvar. Redan det här ger en enorm förbättring för järnsulfat är ett näringsämne som skänker grönare gräs och den döda mossan förvandlas också till gräsnäring.

För att få ett riktigt snyggt gräs på tomten så gäller det således att undersöka vad man kan utföra för att ge det bra om näring och även hålla undan ogräs och sniglar. Med god näring så har man en bättre chans mot mossan och då kommer mossbekämpning med järnsulfat att funka bättre.

Gräset behöver även gödslas var år samt kalkas med 2-3 års mellanrum. Självfallet växer det lite snabbare då, blir gräsklippningen för svår så är en robotgräsklippare en bra lösning för en jättesnygg, välklippt gräsmatta.

Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och därpå återigen under hösten alternativt så fort ny mossa visar sig. Det är betydelsefullt att handskas med pulvret på rätt sätt när man blandar.