En spridarramp råder bot på mossan I trädgården

Hur ska man få ut det där järnsulfatpulvret över gräsmattan för att avlägsna mossa? Ifall man skaffar en mossa GTI eller en ejektordunk så är det ju inte så besvärligt att spraya på men den som vill mixa själv för billigaste järnsulfat pris eventuellt hellre använder den gamla hederliga vattenkannan. Med en spridarramp så kan det här fungera fullständigt fantastiskt.

Så funkar en spridarramp till vattenkannans pip

Det är lätt nog att placera en spridarramp på vattenkannans pip. Spridarrampen påminner lite om de skrapor som man kan tillämpa i köket och för att göra rent fönster med. Spridaren kommer att sprida vattenblandningen på ett slätt sätt då man tippar på vattenkannan och tar sig fram över gräset.

weibulls

Det här är effektivt och lätt men det är klart att man får tänka på att vattenkannan kan bli bra tung. Därjämte så får man ju gå många omgångar för att klara av en större gräsmatta. Det här är anledningen till att en del väljer att eliminera mossa med andra mossbekämpningsmedel som man sprider på enklare vis över gräset.

Sprid järnsulfat och vatten på korrekt sätt på gräset

För att du ska erhålla bästa effekten med spridarrampen så är det avsevärt relevant att blandningen du har i kannan har korrekt järnsulfat dos det vill säga rätt balans mellan pulver och vatten (100-200 gram järnsulfat till 10 liter). Här ska du åtfölja anvisningarna som finns på säcken alternativt burken noggrant.

Det är sällan smart att dra till med lite mer pulver därför att man tror att det då kommer att bli bättre resultat. Blanda utförligt så att varje del vatten har pulver. Ifall du ej utför detta så kan behandlingen på vissa ställen av gräset bli alldeles meningslös.

Blanda korrekt järnsulfat dos till din gräsmatta

Hur mycket järnvitriol kommer du att behöva till din gräsmatta? Detta beror självklart på hur mycket gräs du har. Men det rör sig ej om mer än en skopa till 10 liter vatten, så dyrt blir det inte och man kommer lång också med en mindre behållare pulver.

Fördelen med GTI är att man själv inte behöver fundera på hur mycket som ska blandas och att man får spridningen precis som när man vattnar med slangen. Nackdelen är att det är dyrt, man får 25 kg järnsulfat + ejektorflaska på allt-fraktfritt.se för vad en liter Mossa GTI kostar. Men de flesta kommer att inse exakt hur man ska mixa så att det blir korrekt dos även med vattenkannan, 100-200 gram järnsulfat till 10 liter vatten..

Spridarrampen är användbar men inte för samtliga

Före du beställer spridarrampen till din vattenkanna för att ta bort mossa i trädgården så ska du överlägga ifall det här verkligen är rätt val för dig. Om du vet att du orkar med att gå omkring med en full samt halvfull 10 liters vattenkanna så kommer du att klara jobbet.

För äldre personer och andra som inte har den fysik som krävs för den här typen av trädgårdsarbete så är en spridarramp inte ständigt den bästa lösningen. Det blir helt enkelt för tungt att bära vattenkannan. Länk till mer tips Man ska även tänka på att man behöver gå långsamt fram vilket kan bli krävande för somliga varpå mossa GTI eller egen blandning i ejektordunk är ett bättre val.