Wassermaxx Deluxe – för den som är intresserad av förtjusande design

Bland Wassermaxx produkter ingår Wassermaxx Deluxe som har en oerhört lockande design. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass och vikt än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på runt 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga samt två PET-flaskor.

Det enda man måste göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ca 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar drygt 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att tvätta för hand med hjälp av en aning diskmedel samt vatten.

Wassermaxx Deluxe skänker gott kolsyrat vatten eller smarrig läsk på endast några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man därnäst smaksätta vattnet med läskessenser alternativt bordsvattenaromer så droppar man enbart i dessa efter tycke samt smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, gör egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser samt socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort urval, men det de erbjuder håller hög kvalitet. Det finns så klart andra märken man kan prova när det handlar om smak. Sodastream har många smaker, de består av i regel både artificiella sötningsmedel samt socker. Aromhuset har ett brett sortiment av bordsvattenaromer utan socker och sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra företag som gör olika essenser är Sonjo och saftföretaget Bob.

kolsyrat vatten smakeraqviasodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Vatten är nödvändigt för oss att inta, vi bör få i oss mellan 1-2 liter vatten om dagen och det är för många tufft. Har man en Wassermaxx Deluxe, alternativt en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan prova fram olika favoritsmaker och variera smaklöst bubbelvatten med ordentligt smakrika läskedrycker, allting efter personlig dagsform.

Att handla vatten på flaska är sanslöst kostsamt om man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ca 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så stor skillnad är det inte ifall man räknar in kostnader för kolsyra och eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att framställa sitt eget bordsvatten mot att lägga pengar på buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det precis så som man vill ha det, många gånger kan Ramlösa, Loka samt Vichy Nouveau upplevas som aningen blaskiga eftersom smaksättningen är mycket mild. Ifall man smaksätter själv så anpassar man mängd efter egen smak. Man slipper därutöver kånka tunga flaskor, burkar och backar fram och tillbaka till affären, med en sodastreamer har man allting man behöver hemma. Enbart co2 cylindern behöver fyllas på någon gång ibland. Detta medför självklart också att man åstadkommer en god gärning för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan finna massor av olika kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx samt Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att köpa i välsorterade elektronikaffärer samt i större varuhus.