Söt och len smak av vanilj i ditt kolsyrade vatten

Aromhusets smak Vanilj ger söt smak åt ens kolsyrade vatten, ens godsaker, eller varför inte ens hemgjorda glass? Smaken av vanilj är mångfasetterad, söt samt mjuk och passar till mängder av olika saker. Med flaskans kapsyl blir doseringen lätt och varje liten flaska på endast 30 ml essens, räcker till hela 15 liter vatten.

Aromhuset, som marknadsförs av Gert Strand AB, släpper nu smaken Vanilj. Denna essens är otroligt praktisk till många annorlunda saker då smaken av vanilj passar till så enormt mycket. Aromhusets essenser är speciellt framtagna för att smaksätta kolsyrat vatten och Vanilj är inget undantag. Med hjälp av 2 ml av Aromhusets Vanilj i en liter kolsyrat vatten får man en mild, len och söt smak på sitt bubbelvatten.

Essenserna har dock många användningsområden, säger säljare Thomas Ström, man kan ha några droppar i sin grädde samt servera tillsammans med färska jordgubbar, blåbär alternativt hallon. Man kan också åstadkomma hemgjord glass eller vaniljsås och låta Aromhusets Vanilj bidra med smak.

Fördelen med Aromhusets aromer är att de är otroligt smakrika och goda utan att innehålla vare sig socker alternativt kemiska sötningsmedel, vilket medför dem till ett alternativ man kan ta till för att smaksätta sin vardag med gott samvete. Såväl barn som vuxna älskar den söta smaken av vanilj och genom att ha essens i sitt kolsyrade vatten har man plötsligt ett fullgott och smalt alternativ till alla sötsliskiga drycker.

kolsyrat vatten smakersodastreamersodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Vi dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten och idag säljer butikerna mer av de smaksatta bubblorna än de naturella. Strand, som ligger bakom Aromhusets smaker, anser dock att utbudet ännu är alldeles för begränsat, i synnerhet när det gäller smakintensitet. Det man finner bland hyllorna i affärerna är oerhört svagt smaksatta drycker och genom att istället själv tillföra essens kan man välja hur mycket man vill ha.

Strand rekommenderar 2 ml essens per liter vatten, men understryker att det är en generell måttstock. Vill man ha klent bubbelvatten som påminner om det man köper färdigsmaksatt så har man i hälften, och tycker man om mycket smak så doserar man mer frikostigt.

Doseringen är enkel och sker med den lilla flaskans kapsyl som rymmer 3 ml, eller med den speciellt framtagna doseringspipetten.

Det är så angeläget att få i sig tillräckligt med vatten, men vanligt, slätt vatten blir fort tråkigt. Kolsyrat vatten är festligare, men också det kan kännas trist i längden. Med hjälp av Aromhusets stora utbud av inte mindre än 16 smaker behöver det aldrig mer kännas trist att inta vatten. Variationsmöjligheterna är flera då smakerna med fördel kan blandas. Just Vanilj blandar sig t ex mycket väl med de lite syrliga bärsmakerna, eftersom balansen av syrligt och sött blir riktigt god.

Thomas Ström påpekar att Gert Strand AB nu söker nya återförsäljare av Aromhusets smakessenser, som med sin hälsosamma specialitet har revolutionerat marknaden för smaksatta drycker.