SodaStream kan hamna i strid medd Coca Cola

SodaStream har plockat ihop 3714 tomma Coca Cola burkar och fyllt en enorm bur för att exponera på hur miljödåligt det är att inte blanda läsken hemma i stället.

Coca Cola hotar SodaStream och kräver att deras burkar inte får användas i en av SodaStreams reklamkampanjer. I ett brev från Coca Colas jurister till SodaStream hävdar Coca Cola att de äger alla sina aluminiumburkar och att ingen annan har rätt att utnyttja dessa. NNu går SodaStream till motattack genom att kungöra hotet världen över.

Detta är dårskap. Om Coca Cola hävdar att de har alla sina burkar då måste de ju oxå ansvara för att feja opp burkarna. Istället för att tacka oss för att vi plockar opp deras skräp får vi ett hotbrev från deras advokat. ”

Daniel Birnbaum, direktör på SodaStream

Kampanjen Coca Cola är upprörd över består av burar fyllda med flaskor och aluminiumburkar. Buren skall symbolisera den miljöförstöring som läsk och vatten på flaska och burk innebär. I Sverige placerades buren i Kungsträdgården i Stockholm under våren samt budskapet på den svenska buren är att en medel svensk familj på fyra personer förbrukar sammanlagt 3 714 flaskor och burkar på fem år. Alla dessa flaskor och burkar kan ersättas av en endaste återanvändbar butelj från SodaStream.

sodastreamer kolsyrat bordsvatten smakerläskvichyvattenmineralvatten

Man kan tycka att SodaStream är mindre begåvade som går i batalj med jätten Coca Cola. Då ska man känna till att SodaStream i flertalet decenier själva angripit andra affärsverksamheter för att skydda sitt monopol att fylla sina kolsyreflaskor.

Kolsyreflaskor är en metallflaska {och SodaStream har förlorat i många länder. Men i Sverige har SodaStream just vunnit mot Vikingsoda i Tingsrätten mot alla odds samt trots att det finns EU-prejudikat.

Vikingsoda är en stor miljökämpe med läskmaskiner, kolsyra, läskkoncentrat och bordsvattenessenser.

Så Coca Cola har att välja. Går man i strid så är det mot en stridsvan motståndare som – i varje fall i Sverige – kan vinna även om de skulle förlorat i andra länder. Samt dessa burkar är plockade i Sverige.

Mer info på:

http://www.cisionwire.se/sodastream/r/coca-cola-forklarar-krig-mot-sodastream,c9275471