Soda Stream Genesis är en förtjusande och effektiv kolsyremaskin

Soda Stream Genesis är en av Soda Streams populära kolsyremaskiner. Den har samma funktioner som den klassiska Jet-maskinen, men modernare samt mer slimmad utformning. Bortsett från Genesis så marknadsför Soda Stream för tillfället den enkla och klassiska Jet, pingvininspirerade Penguin – den enda kolsyremaskinen med glaskaraffer, samt Pure som står för stil och bekvämlighet.

Soda Stream var först i världen med att producera kolsyremaskiner för hemmabruk, redan 1903 tillverkades den första förlagan som sedan såldes till fina hem runt om i England. Under 1950-talet började sodastreamers säljas kommersiellt och på 80-talet kom den riktiga boomen. Alla hippa hem ville tvärt lägga vantarna på en egen sodastreamer och bubbliga drycker av annorlunda slag experimenterades fram i köken.

kolsyremaskin

Kolsyrat bordsvatten är idag mer eftertraktat än tidigare och vi släpar hem tunga backar och flaskor från affären. Det kan tyckas en aning onödigt när man idag, för en relativt billig peng, kan investera i en egen kolsyremaskin och därmed alltid ha tillgång till kolsyrat vatten utan att ens behöva fundera på att köpa och släpa hem det.

Det ironiska med släpandet av läsk samt kolsyrat vatten är att oavsett vad det är man handlar med sig hem så utgörs det till åtminstone 90 procent av rent vatten. När vi har tillgång till ett av världens renaste vatten omedelbart i våra kranar så känns släpandet än mer onödigt.

Om man uppskattar sitt bordsvatten smaksatt så finns det idag en hel del olika aromer man kan prova. Aromhuset har framställt bordsvattenaromer i 35 år och har lyckats med konsten att tillverka goda aromer utan vare sig socker alternativt sötningsmedel. De har 16 smaker i sitt utbud och hos allt-fraktfritt.com kan man beställa dem och få dem levererade direkt hem i brevlådan.

Sonjo är ett annat företag som tillverkar både läskkoncentrat och bordsvattenaromer. De har 30 annorlunda koncentrat varav sju är sockerfria. Sonjo erbjuder smaker som är svåra att få tag på bland andra märken, däribland originalessensen för Champis.

Soda Stream tillverkar givetvis sina egna läskkoncentrat och vattenaromer och Aga, som marknadsför Soda Streams dominerande konkurrent Wassermaxx, likaså. Dessa koncentrat är eventuellt aningen lättare att få tag på ute i handeln, men genom nätet brukar man kunna hitta dessutom de lite mer sällsynta produkterna.

Genom att använda sitt kranvatten och personligen tillsätta smaker samt kolsyra så hjälper man till att bidra till en renare värld. Transporterna av allt smaksatt vatten över Sverige och resten av världen skapar mängder av miljöskadliga avgaser och allt avfall efter tomburkar samt flaskor är onödigt. Med en egen Soda Stream Genesis så återanvänder man sina PET-flaskor mängder av gånger innan de behöver bytas ut.

En kolsyrepatron från Soda Stream (Alcojet) alternativt Wassermaxx (Aga) rymmer 425 gram kolsyra vilket räcker till runt 50 liter vatten, lite beroende på hur mycket kolsyra man vill ha i. En ny gaspatron kostar kring 250 kronor, men när ens patron är förbrukad är det billigare att byta in den mot en ny, vilket går på under hundralappen. I en Soda Stream Genesis funkar Soda Streams egna Alcojet-patron precis lika fint som en från Aga.