Smultronvatten som får barnasinnet att vakna till liv

En av Aromhusets tre nya smaker för kolsyrat bordsvatten är Smultron. Framgången fortskrider för Gert Strand ABs bordsvattenaromer och utbudet ökar. Frånsett de tre senaste vattenaromerna tillkommer också två nya smaker för grädde. Att Strands smaktillsättare inte har några kalorier eller kolhydrater bidrar säkerligen till framgångarna, men det råder ingen tveksamhet om att aromerna är värdiga all uppmärksamhet.

kolsyremaskin

Aromhusets smultron leder en åter till barndomens sena somrar. Man promenerade ut i skogsbrynen eller mot vägkanterna för att samla på sig dessa naturens smågodis. Traditionen innebar att man skulle trä de små smultronen på strån, men ofta hann de inte så långt utan slank ned i glupska barnamagar på vägen. Smultronen, som ser ut som små jordgubbar, har en väldigt ljuv och len arom som framför allt gillas av barn. Därmed inte nämnt att smultron inte skulle attrahera vuxnas entusiasm, en tydligare smak av sommar, sol och grönska får man eftersöka.

Att intaga kolsyrat vatten med arom ersätter vanligt, slätt vatten och smaklöst bubbelvatten allt mer. Varför hälla i sig tråkigt när man kan dricka skoj? De smaksatta vattensorterna som finns ute i butikerna kostar multum gentemot kranvattnet hemma, ändå går försäljningen glänsande! Kranvattnet är mest hälsosamma vatten man kan finna i Sverige, rent och fräsch och kristallklart. För att pigga upp det en aning gör man förståndigt i att fixa en kolsyremaskin.

En kolsyremaskin går att få tag på för nedanför tusenlappen och kolsyrepatronen räcker till flera liter. Ifall man sannerligen gillar kolsyrat vatten så är det här en intelligent satsning. Man får purfärskt bubbelvatten, med just den mängd bubblor man önskar. Med Gert Strand ABs smaksättare får man därtill precis den arom man vill, ifall det nu råkar vara just nykomlingen Smultron, exotiska Cherimoya eller klassiska Citron. Hela 23 smaker finns inom Strands sortiment, alla med sin speciella arom och beundrarskara.

De övriga 2 nykomlingarna under varumärket romhuset är Lingon och Pepparmint. Ytterligare ett älskat, svenskt bär, och en lite mer våghalsig smaksättare för kolsyrat vatten.

En pava av Aromhusets bordsvattenaromer rymmer 30 ml, det är mindre flaskor det handlar om. Fastän sin lilla storlek så räcker flaskan till att smaksätta hela femton liter kolsyrat vatten så kostnaden per liter är minimal. Har man ingen kolsyremaskin går det bra att droppa de goda essenserna i smaklöst bubbelvatten om man önskar.

Man doserar bordsvattenaromerna med flaskornas kork, 2/3 är lika med två ml som är lagom till en liter vatten. Man kan även nyttja sig av den medföljande pipetten som är speciellt brukbar när man önskar dosera mindre mängder vatten.

För att handla Aromhusets Smultron, alternativt något övrigt ur Aromhusets upplaga så gör man det billigast direkt från Gert Strand ABs egen webbshop www.allt-fraktfritt.com. Här listas alla smaker ur samtliga serier. Driver man en affärsverksamhet och vill införskaffa större flaskor finns några smaker att finna i 270 ml-flaskor med pumpkork.

Gör dig personligen en tjänst och avnjut Aromhusets bordsvattenarom med smak av Smultron, slut ögonen och fantisera dig tillbaka till barndomens somrar och alla små smultronställen de bestod av.