Smaksatt kolsyrat vatten – uppfriskande och nyttigt

Den ökade efterfrågan på smaksatt kolsyrat vatten har varit ganska fantastisk, den ökade efterfrågan beror tveklöst delvis p.g.a. satsningen på en “friskare livsstil” samt den misstro som flera har för kranvatten.

Smaksatt vatten – de näringsmässiga fakta med efterfrågan på den sundare livsstil som går hand i hand med det ökade intresset för vad vi egentligen äter och dricker, de “näringsmässiga fakta” som finns på etiketterna av livsmedel samt drycker granskas som aldrig förr.

sodavatten smakersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

Men som du kan föreställa dig, utan att tvinga i dig något av diverse smaksatta vatten som vi dricker, finns det någorlunda mycket att rapportera om.

Men producenterna vrider och vänder på märkningsreglerna som medför att du missar flera av detaljerna i vad som finns i drycken på etiketten och lite är det vad folk förväntar sig att se, även om de inte helt ut fattar vad det hela innebär.

Ett av de mest påfallande exemplen är ändå Coca Cola med sitt budskap att en burk Coca Cola innehåller lika mycket socker som ett motsvarande glas innehållandes apelsinjuice (ungefär 10 bitar socker).

Att dessutom Coca Cola saknar allt vad vitaminer och mineraler som finns i fruktjuice väljer de att inte yppa något om.

Om du nu anser att 10 bitar socker låter mycket – vilket det är – så kolla vad en Milkshake på MacDonalds innehåller, motsvarande sexton bitar socker av kolhydrater!

Allt fler inser vådan av att stoppa i sig en massa extra socker. Läskedryckstillverkarna lanserar då istället lightdrycker som istället består av sötningsmedel av tveksamma hälsoskäl.

Smaksatt kolsyrat vatten, vinner mer och mer terräng som ersättare av de vanliga läskedryckerna.

Här i Sverige bör vi skatta oss speciellt lyckliga där vårt vanliga kranvatten kan vara renare än de flaskor innehållandes vatten som finns att införskaffa i livsmedelshallarna.

Smaksatt vatten – ett mer hälsosamt alternativ och med kravet på en sundare livsstil går det ökade intresset för vad vi egentligen äter och dricker.

Konsumenter väljer alltmer sin mat och dryckesval baserade på näringsinnehåll samt den näringsmässiga informationen på etiketterna som aldrig förr.

Konsumenter är även mer medvetna om vikten av vattentillförsel som en del av en hälsosam livsstil. Att hålla kroppen väl hydrerad förbättrar energinivåer, hjälper till att kassera toxiner från ditt system, och hjälper till att hålla huden ungdomlig.

Vatten, i motsats till traditionella kolsyrade drycker, juice, kaffe etc är kalori fri och har inga negativa egenskaper, men låt oss vara helt ärliga, det kan vara en aning trist.

Vatten som smaksatts med sockerfria aromer erbjuder alla fördelarna med rent vatten men med extra plus för att det smakar gott, och med så många intressanta samt fantastiska smaker som finns tillgängliga nu finns det ständigt någon smak som kan tilfresställa också den mest blaserade av provsmakare.

God smak, inga kalorier är ett självfallet alternativ för den hälsomedvetna konsumenten.