Smakligt vatten främjar på jobbet

Alla vet vi att vatten är väsentligt för vår överlevnad. Människokroppen består till mellan 60-80 % av vatten och vätskenivån tvingas fyllas på mycket kontinuerligt då den ständigt sjunker när vi går på toa, svettas och till och med andas. Jorden vi bor på består till övervägande andel vatten och kallas i folkmun «den blå planeten» – av just denna orsak.

När vi befinner oss på jobbet – vilket för de flesta av oss innebär en markant del av dagen – så är vi ofta för upptagna med våra arbetsuppgifter för att komma ihåg att fylla på vätskenivån tillräckligt mycket. Möjligtvis stressar vi, vilket rentav medför att vi förbrukar mer vatten, och flera är vi som tar till kaffe när vi känner tröttheten tassa sig på.

kolsyremaskin

Sömnighet, matthet, slöhet, försämrad koncentration och lätt huvudvärk är vanligtvis tecken på något så lättbotat som vätskebrist. Även intag av just kaffe – drycken vi tror skänker oss energi – leder kvickt till vätskbrist då det är vätskedrivande, och får på så vis motsatt verkan i det långa loppet. Om man inte dricker nog med vatten så blir man även mer öppen för sjukdomar och virus så att se till att vätskebalansen hålls ger goda effekter på både lång samt kort sikt.

Det börjar Sveriges uppdragsgivare få upp ögonen för och allt fler låter installera vattenautomater på arbetet. En vattenautomat är mycket mer lockande än en vanlig kran i ett trött litet fikarum. Moderna vattenautomater serverar måttligt kylt, friskt, krispigt vatten hela dagen lång och plötsligt blir det ett nöje att gå och fylla på vätskenivån med jämna mellanrum.

Flera av dagens vattenautomater har två kranar, en med vanligt slätt vatten samt en med kolsyrat. Det kolsyrade vattnet skänker många en ytterligare känsla av uppfriskning då det sticker härligt i mun och hals. Det är bara att se till handeln så är det uppenbart att vi svenskar sannerligen har lärt oss att älska våra bubblor.

En annan konkret trend när det handlar om vatten är det enorma intresse vi svenskar har fått för smaksatt, kolsyrat vatten. I inget annat land i världen dricker man så mycket bubbelvatten med smak som här och utbudet som finns är jämförelsevis stort. Vi gillar smak och läskande bubblor, men vill finna hälsosamma alternativ till sockrig läsk.

Gert Strand AB säljer aromer för kolsyrat vatten genom varumärket Aromhuset sedan en tid tillbaka. De är fria från både socker och sötningsämnen, men är på samma gång rika på smak. De har blivit väldigt populära bland privatpersoner och kan blandas i både köpt kolsyrat vatten samt hemkolsyrat. Det finns ungefär 20 annorlunda smaker, samtliga noggrant framtagna och avvägda.

Nu släpper Aromhuset sex av de populära smakerna i ny flaska. Den nya flaskan är ämnad att användas ihop med de vattenautomater som nämnts tidigare i texten. Flaskan rymmer mycket mer än sin föregångare – hela 270 ml, mot de andras 30 – och är utrustad med en speciellt framtagen pump. Denna pump medför doseringen busenkel – ett pumptag för en vanlig 150 ml-plastmugg och 3-4 pumptag för att smaksätta en halv liter bubbelvatten.

Med hjälp av Aromhusets smaker vid vattenautomaten på jobbet blir intresset för mindre, regelbundna vattenpauser ännu större, vilket bidrar till såväl härlig atmosfär som höjd prestationsförmåga samt hållbar hälsa hos samtliga som arbetar.