Många möjligheter med hjälp av en kolsyremaskin

Soda Vatten kan antingen utgöras ha naturliga salter och mineraler alternativt av tillsatser. Idag kallar vi ofta all sorts kolsyrat vatten utan smak för soda vatten och det är hur lätt som helst att ordna till hemma med hjälp av en kolsyremaskin från t ex Soda Stream eller Wassermaxx.

sodavatten smakersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

Vi dricker idag mer kolsyrat vatten i form av t ex sodavatten, vichyvatten, Ramlösa och Loka än någonsin. De stora läskföretagen tjänar massor av pengar på att saluföra buteljerat bordsvatten till allihopa kolsyrefantaster runt om i Sverige – och övriga världen. Det är en gigantisk industri. Dessvärre får både våra plånböcker samt vår miljö betala ett rätt så högt pris för de underbara bubblorna i vårt soda vatten.

Transporterna av vatten samt läsk bidrar med en mängd avgaser som naturen inte kan bryta ner på ett bra sätt och relativt kvickt så förorenas vår luft och vårt vatten med en massa giftiga avgaser. Lägg till allt avfall i form av flaskor och burkar som aldrig pantas och man inser hastigt att det medför en del lidande för att vi ska få vårt vatten som vi vill ha det – med kolsyra samt aningen smak.

I Sverige har vi tillgång till mycket vatten, och det är av enormt hög kvalitet. Det är få länder förunnat denna skatt som vi allt för ofta tar förgiven och till och med glömmer bort. Man rekommenderar en normal person att dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, och då dricker vi mycket hellre soda vatten alternativt smaksatt bordsvatten istället för normalt, slätt kranvatten.

Idag kan man dock kombinera dessa två! Man behöver inte göra avkall på sina älskade bubblor och den goda smaken endast för att man vill skydda miljön alternativt spara några slantar. Ifall man investerar i en kolsyremaskin så har man tillgång till vilken typ av vatten man vill, när som helst, dygnet runt. Man slipper därtill kånka tunga flaskor vatten från affären och kassar fyllda med pantburkar i retur. Det bästa av allt är att man även bidrar till en renare värld. Man har helt enkelt allting att vinna.
Loka samt Ramlösa är två exempel på företag som gör gott, smaksatt bordsvatten och säljer oerhört bra ute i handeln. Om man handlar hem lite olika bordsvattenaromer från t ex Aga alternativt Aromhuset, så kan man smaksätta sitt vatten med den stora fördelen att man själv kan avgöra precis hur mycket smak man vill ha i samt att man kan framställa sina egna favoritblandningar som kanske inte finns tillgängliga i de färdiga flaskorna.

En ny sodastreamer kostar mellan 500-2000 kronor – i runda slängar – och kommer vanligtvis med alla komplement man behöver för att sätta igång att framställa sitt eget sodavatten. Det är således själva kolsyremaskinen, en gaspatron med kolsyra i och en alternativt ett par PET-flaskor. Handlar man ett paketerbjudande för en aning extra pengar så får man då och då med smakprover eller andra extra komplement.

Så ifall man vill göra en insats för både sig själv samt miljön så är det kanske en idé att investera i en kolsyremaskin. Man får även sitt soda vatten exakt så som man vill ha det.