Kolsyrat vatten med söt och frisk smak av melon

Aromhuset erbjuder riktigt hälsosamma smakessenser som smakar friskt. De är enkla att mäta upp och kan blandas med varandra. Päron är en fruktig och söt smak som passar samtliga åldrar och som med fördel kan blandas med många andra smaker ur utbudet.

sodastreamer kolsyrat vatten smakerläskeblaskvichy vattenmineralvatten

Gert Strand AB heter företaget som ligger bakom Aromhuset. Aromhuset har 16 olika smaker för kolsyrat vatten, däribland Päron. Smaken är framtagen med hjälp av naturliga aromer och smakar precis som päron bör smaka. Inget socker alternativt kemiska sötningsmedel finns tillsatt och essensen lämpar sig därför enormt bra för alla som försöker hålla en sund livsstil men samtidigt helst vill berika sin tillvaro med goda smaker.

Smaken av päron är söt och fruktig och blandar sig bra tillsammans med andra smaker som Äpple eller Persika – för klassiska kombinationer, eller Banan eller Ananas – för riktigt söta drycker som bl a går hem hos barnen. Det finns 16 smaker i Aromhusets sortiment och samtliga kan blandas med varandra vilket ger mängder av kombinationsmöjligheter.

Gert Strand, som har framställt alla smakerna, rekommenderar 2 ml essens åt varje liter vatten. Det är en tämligen mild dosering som ändå ger mer smak än det smaksatta kolsyrade vatten man kan hitta färdigt i affärerna. Strand tyckte personligen att utbudet av smaksatt kolsyrat vatten var begränsat, mycket pga att smakstyrkan ofta är mycket svag, och menar att man med Aromhusets essenser har betydligt större valmöjligheter. Dessutom slipper man onödiga tillsatser vilket ligger rätt i tidens hälsotänk.

Bland de 16 skilda smakerna finns, bortsett från Päron, allting från utpräglade barnsmaker som Toffee Kola, till vuxensmaker som Absint, exotiska smaker såsom Melon samt klassiska svenska smaker som Fläderblom. Däremellan finns det bärsmaker och fruktsmaker som inte lämnar någon besviken.

Man doserar aromerna med essensflaskans kapsyl alternativt med avsedd doseringspipett. Det är lätt att både dosera efter egna preferenser, och att blanda annorlunda smaker med varandra. Strand rekommenderar även att försiktigt dosera det kolsyrade vattnet ett tag innan intag – ett dygn eller så – samt att hålla vattnet i kalla temperaturer, på så sätt utvecklas smaken av Päron på ultimata vis. Det går så klart också bra att mäta upp precis innan intag.

Aromhusets essenser fungerar lika bra att använda till sitt hemkolsyrade vatten om man har en egen kolsyremaskin, men det går lika bra att använda dem till köpt kolsyrat vatten. Man vinner dock på att kolsyra själv – både ekonomiskt och ur miljösynpunkt.

Thomas Ström, som jobbar som säljare för Gert Strand AB, vill passa på att nämna att man nu söker fler återförsäljare för Aromhusets essenser. Just nu hittar man dem alla på www.allt-fraktfritt.com. Ström vill understryka hur rätt aromerna ligger i tiden. Vi blir mer och mer medvetna om hur kemiska tillsatser och för mycket socker påverkar vår hälsa dåligt, på samma gång vill vi inte undvara det som är gott, speciellt inte barnen. Aromhusets essenser är ett innovativt och välkommet alternativ till samtliga sötade drycker ute i handeln – man slipper kompromissa!