Fräscht vatten på jobbet ger alerta anställda

Varje chef bör investera i goda dryckesmöjligheter på arbetsplatsen. Vatten är nödvändigt för samtliga levande organismer på jorden. Vatten är liv samt den definitivt största beståndsdelen såväl på jorden som i människokroppen. Vattnet fyller flera funktioner i kroppen som t ex: transport av näringsämnen samt slaggämnen, deltar i kemiska reaktioner, löser upp vitaminer, mineraler och mindre molekyler, smörjer och dämpar stötar runt kroppens leder, reglerar kroppstemperaturen och hjälper till att hålla blodmängden i balans.

Ifall vi inte får i oss vatten så är ett av de tidigaste symtomen huvudvärk, trötthet, oförmåga att fokusera, aptitbortfall, rodnader i huden, ökad puls, darrighet, illamående, ökad kroppstemperatur samt stickningar i musklerna m fl. Därför är det väldigt betydelsefullt att få i sig vatten på jobbet därför att över huvud taget kunna prestera och få någonting gjort.

Man ska komma ihåg att även ifall kaffe eventuellt är uppiggande, och för många en nödvändig dryck för att orka arbeta, så är det även vätskedrivande. Följaktligen är det extra viktigt att dricka vatten regelbundet, för att hålla kroppen i harmoni. Också te driver vätska, medans juice är ett bra komplement åt vatten.

Allt fler får upp ögonen för vattnets egenskaper och hur centralt det är för ens prestationsförmåga. Flera chefer ställer in vattenkylare åt sina anställda. Att ha tillgång till färskt, kallt och friskt vatten i ens kontor alternativt korridor hjälper flera att minnas att få i sig vätska. En annan sak som absolut muntrar upp på kontoret är en kolsyremaskin. På så sätt kan man på några sekunder få kolsyrat vatten, som till och med går att smaksätta, att släcka törsten och finna fokus med. För en chef är det en otroligt liten investering för sina anställdas blomstrande.

Det finns flera skilda typer av vattenmaskiner, allting från plasttanker med rent, stilla vatten som byts ut när de tar slut, till fullfjädrade carbonatorer som installeras i diskbänken och ger kolsyrat vatten genast ur kranen. Aga är ett av företagen som till ett hyfsat pris säljer carbonatorer. En annan variant av maskin som börjar bli allt mer populär är den som har två kranar, en med kolsyra och en utan.

sodavatten

Kolsyrat vatten är på inget vis mindre hälsosamt än stilla, det är bara en aning festligare. Det finns ytterligare metoder för att piffa till sitt vatten och det är med hjälp av smaksättare. Det finns flera märken idag som producerar aromer för bordsvatten och vissa av dem innehåller varken socker eller sötningsmedel. När man har hällt upp sitt vatten i ett glas eller en flaska så använder man bara en mindre doseringspipett och droppar ner den smak man för tillfället är sugen på och voila! Gott, kallt, friskt samt läskande vatten som hjälper en att hålla sig alert på jobbet.

Visst kan man hålla sig till vanligt kranvatten också, men idag är vi ganska borskämda med gott, buteljerat vatten. Vi tar med oss små flaskor till jobbet, med dyrt vatten av rätt märke samt smak, oavsett det är Loka, Ramlösa alternativt vichyvatten. Det kostar, är miljöovänligt samt besvärligt att släpa omkring på. Smakligt vatten på jobbet gör minsann stor skillnad!