Få smak av söt Toffee Kola med Aromhusets sockerfria essens för kolsyrat vatten – barnens favorit!

Under lång tid har vi uppskattat smaken av kola, och allra mest barn. Det finns idag många annorlunda typer av kola, men klassikern är honungsfärgad, jättesöt och aningen seg i konsistensen. Idag är det vanligt med chokladkola och att ha aningen seg kola som hjärta i hårda karameller.

Kola är läckert som smaksättning, kolasås på glass är sedan många år tillbaka en riktig klassiker och vem blev inte bjuden på kolor hos hemma hos mormor som liten? Idag är Dumlekola en av de populäraste sorterna, med ett tunt lager choklad runt själva kolan. Dumlekolor har mjuk kola inuti medan Dumleklubbor har ett hjärta av seg kola, smaken är fantastiskt söt och hör barndomen till.

bubbelvatten smakersodastreamersodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Aromhusets Toffee Kola för kolsyrat vatten är en av smakerna som är särskilt framtagna åt barnen. Smaken påminner mycket om Dumle, men saknar både socker och sötninsämnen. Trots det är Toffee Kola söt i smaken, mjuk, vänlig och allmänt tilldragande för unga smaklökar. Vill man erbjuda sina barn ett gott samt sött alternativ till vanligt trist vatten är Aromhusets Toffee Kola i lite festligt bubbelvatten ett utmärkt val. Barnen älskar smaken av kola och känslan av busiga bubblor på tungan.

De angivna doseringsmåtten är 2 ml essens per liter vatten, men vill man ha mer smak så går det bra att ha i så mycket man önskar. Den rekommenderade doseringen ger vattnet aningen mer smak än det man finner i det färdigsmaksatta vattnet i affär. Man kan blanda Aromhusets essenser med varandra samt framställa nya, intressanta smaker, Toffee Kola är t ex jättegott ihop med Vanilj eller Banan!

Aromhuset har 16 olika smaker bland sina essenser och de är speciellt framtagna för smaksättning av kolsyrat vatten. Vi dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten men literpriset är väldigt högt. Dessutom är det synd att man ska behöva bidra till miljövådliga transporter och kånka tunga flaskor fyllda med vatten med sig hem alltid man är och handlar när man har så fräscht och friskt vatten hemma i kranen. Vi gör det dock utan att gnälla, för vi vill ha våra lätt smaksatta bubblor.

Man kan dock investera i en egen kolsyremaskin, de är inte speciellt dyra idag. Aromhusets essenser fungerar lika bra i köpt kolsyrat vatten som i hemkolsyrat, men gör man allt hemma så sparar man både tid, energi samt pengar – för att inte tala om vilken insats man gör för miljön. Med hjälp av Aromhusets essenser slipper man dessutom ängslas för onödigt socker samt andra tveksamma tillsatser utan att behöva göra avkall på god smak.

Aromhusets Toffee Kola är inte endast god att ha i sitt sprakande bubbelvatten utan också en festlig tillsats i t ex grädde eller hemgjord glass. När man bakar en tårta kan det vara smaskigt att ha lite smak av Dumle i vaniljkrämen alternativt varför inte i grädden som täcker själva tårtan? Man får testa sig fram lite vad gäller dosering, men en liten måttstock är ca en kapsyl per deciliter grädde. Då får man fyllig smak utan att den blir för överlägsen.