Få mumsig päronsmak på ditt kolsyrade vatten med Aromhusets Päron

Ett saftigt päron uppskattas av både vuxna och barn i blandade åldrar. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är närapå lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som gärna växer och frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar på sensommaren och har sin skördetid mellan augusti samt september. Päron kan lagras tämligen länge i kylig miljö, men är väldigt känsligt för stötar varefter det ruttnar fort.

kolsyremaskin

Smaken av ett moget päron är söt och mjuk och är ingalunda lika syrligt som äpplet. Det finns annorlunda sorter och både smak samt konsistens varierar. Ett päron kan vara ganska torrt, mjöligt alternativt så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Mestadels används päronet till att ätas som det är, men stundtals görs det dessutom mos alternativt juice.

När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser för kolsyrat vatten så valde han att göra en essens som har smak av Päron. Han var säker på att det skulle kunna bli en favorit bland flera. Aromhusets Päron är en essens fullkomligt utan socker alternativt sötningsmedel. Både smak samt lukt stämmer helt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är riktigt gott och uppfriskande.

Samtliga Aromhusets smaker går att mixa med varandra. Just Päron är oerhört välsmakande som den är alternativt tillsammans med Äpple eller Persika. Päron samt Vanilj är också en klockren kombination, om än kanske aningen otippad.

Det faktum att Aromhusets essenser är fria från socker medför att de ligger otroligt rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn och vuxna och är absolut ett piggare alternativ än typiskt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är ofantlig men utbudet är, trots att det är betydligt större än i de flesta övriga länder, fortfarande relativt begränsat. Det finns någorlunda många smaker, men smakstyrkan är vanligtvis mycket svag och emellanåt hade det varit gott med aningen extra smak.

Aromhusets essensflaskor består av 30 ml koncentrerad smak samt räcker till ungefär 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att få en smakstyrka som ligger något över den man finner i butikens drycker. Det är dock fullständigt upp till en själv ifall man vill ha svagare alternativt starkare smak och med flaskans kapsyl eller medföljande doseringspipett är doseringen verkligen lätt.

Man kan använda Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp och åstadkomma en god handling för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och göra jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron och övriga essenser så passar de lika bra att ha i samtliga sorters kolsyrat vatten.