Billigt att åstadkomma eget bordsvatten

Nu kan du göra hemmagjort kolsyrat vatten

Självklart behövs en kolsyremaskin bland hemmets elektriska prylar så att möjligheten att åstadkomma eget kolsyrat vatten framör att inhandla det dyrt i butik finns. Kolsyremaskiner kan man använda för att kolsyra vatten, med eller utan smak, men även för att göra egen läsk. Det är en tilltalande maskin att ha hemma, som hela familjen kan ha massor av glädje av, inte minst barnen som anser att såväl process som utfall är superkul!

kolsyremaskin

Ordinärt, alldagligt vatten direkt från kranen i all ära – det kan utgöra en felfri räddare i nöden när man är supertörstig och behöver få i sig rejäla klunkar vatten skyndsamt och effektivt – exempelvis efter träning. Men kolsyrat vatten slår alldagligt vatten vid nästan samtliga andra tillfällen. Bubblorna som skapas av kolsyran bidrar till en känsla av fräschör och lämpar sig såväl med måltid som utan. Många gillar att ha lite kolsyrat vatten på bordet att intaga till maten, andra vill ha ett glas bubbelvatten framför TV:n på kvällen.

Se till att kolsyra riktigt kyligt vatten

Kolsyra trivs onekligen bäst i kyligt vattnet, ju varmare vätskan är, desto snabbar spricker kolsyrebubblorna. Med tanke på att man vill hålla kvar kolsyran så länge som möjligt så ska man hålla drickan så kylig som möjligt, is är bra att placera i glasen/flaskan/tillbringaren och när det inte dricks så ska vattnet helst förvaras förslutet i kylskåpet.

Ge smak åt bubblorna med hjälp av Aromhusets fantastiska bordsvattenaromer

För att smaksätta sitt hemkolsyrade vatten är Aromhusets bordsvattenaromer ens allra bästa alternativ. De ger fyllig, men samtidigt subtil smak som inte på något vis tar överhanden. Det finns 22 skilda smaker i Aromhusets sortiment av bordsvatten och samtliga går att sammansätta med varandra, så kombinationerna är uppemot oändliga.

Barnen tenderar att bli mycket förtjusta i de mjuka smakerna från Banan, Persika, Jordgubbe, Smultron, Vanilj, Toffee Kola samt Blåbär medan mer utvecklade smaklökar föredrar Granatäpple, Svart Vinbär och Pepparmint. Just smaken Pepparmint är en ganska ny smak och helt klart inte den första smaken man tänker på i bordsvattensammanhang. Men som en efter maten-dryck är denna smak utomordentlig och måste helt klart prövas! Ingenting fräschar upp en mun bättre än kolsyrat pepparmintsvatten.

Mer än endast bordsvattenaromer

Aromhuset gör inte enbart bordsvattenaromer, utan även läskkoncentrat, för den som önskar ha mer smak och en aning sötma. Bordsvattenaromerna ger ingen sötma till dryckerna alls, men läskkoncentraten gör – även om de består av mindre än 80 % mindre socker än i annan läsk.

Man kan, om man vill, söta sitt bordsvatten med en droppe Sucralose alternativt två, likaså i Gert Strand AB:s (som ligger bakom Aromhuset) utbud. Det smaksatta, kolsyrade vatten man hittar i affär har ingen sötma, men man är obehindrad att experimentera hur man vill och stundvis kan lite sötma vara gott i det kolsyrade vattnet.

Bordsvattenaromerna går också att använda till annat, en favorit är att ha Toffee Kola i naturell yoghurt på morgonen – man får alla fördelar som kommer med den hälsosamma, naturella yoghurten, plus ljuvligt mjuk och len smak av Toffee Kola.

Köp dina bordsvattenaromer från sajten www.allt-fraktfritt.se, så slipper du fraktkostnader!