Aromhusets Citron skänker ens kolsyrade vatten smak av klassisk syrlighet

Som smaksättare i kolsyrat vatten finns det förmodligen ingen mer klassisk smak än citron. Aromhusets Citron ger vattnet fräsch smak av denna syrliga frukt som också kan användas i allting från matlagning till te. Citron blandas även med fördel med andra smaker, för att t ex balansera upp sötma.

sodastreamer kolsyrat bubbelvatten smakerläskvichy vattenmineralvatten

Citron är en smak vi använder till väldigt mycket. Länge har vi låtit några citrondroppar samt skivor friska upp vårt vatten och lemonaden var en av de allra första läsksorterna. Man har kokt saft på citron och socker, också gjort marmelad, te och godsaker på denna syrliga frukt sedan urminnes tider.

När det handlar om smaksatt kolsyrade drycker så var citronen främst även där. I utlandet, där detta koncept inte är speciellt utspritt är det på flera ställen den enda smaken man kan hitta på kolsyrat vatten.

Aromhuset har bland sina 16 skilda smakessenser givetvis inkluderat Citron. Få smaker är så uppfriskande samt uppskattade, och dessutom variationsrika. Man kan ha Aromhusets Citron i allt från grädde till te eller matlagning, endast fantasin sätter stopp. Citron fungerar även otroligt fint ihop med andra smaker. Ihop med syrliga bär skapar den extra syrlighet och tillsammans med söta frukter skapar den en härlig balans.

Vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt och industrin är kolossal. Vi tvingas dricka vatten för att må bra och vi svenskar har insett att det är både godare och lättare att få i sig dagsransonen ifall den innehåller festliga bubblor samt goda smaker. Det smaksatta kolsyrade vattnet var ett efterlängtat alternativ till de sötsliskiga läskedryckerna.

Aromhusets essenser innehåller inget socker, inga färgämnen och inget sötningsmedel. Man slipper således bristfällig bismak, ångest för vikt och välbefinnande och kan njuta av goda smaker, doserade efter egna önskemål utan dåligt samvete. Doseringen är okomplicerad och görs med hjälp av smakflaskans egen kapsyl alternativt med doseringspipett.

Thomas Ström, säljare för Aromhuset, rekommenderar att man testar att dosera 2 ml essens till varje liter vatten. Då ska man få en smak som är tydligare än det man finner bland de smaksatta kolsyrade dryckerna i butik. Gillar man klen smak så doserar man mindre, och vill man ha rikare smak så tar man i lite mer. Essenserna är högkoncentrerade och varje flaska rymmer 30 ml.

Ström uppger vidare att Gert Strand AB, som står bakom Aromhusets smakessenser, söker nya återförsäljare. Produkterna är unika i sitt slag, både vad gäller varudeklaration och variation, och är efterlängtade på marknaden. Allt fler väljer att kolsyra sitt eget vatten för att slippa draga litervis med vatten från affären och Aromhusets essenser funkar exakt lika bra i hemkolsyrat vatten som butiksköpt. Just Citron är en klassiker som bestämt kommer att uppskattas.