Aqvia Exclusive – en {kolsyremaskin|bubbelmaskin

Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra form revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den lanserades år 2008. Aga ville skapa en kolsyremaskin som inte blott kolsyrar vatten effektivt, utan som också blir en attraherande inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog assistans av den erkända designern Eva Lilja som designade samt färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i typiskt smakfull, skandinavisk design med ädla, mjuka linjer och sober silverfärg. Designern valde oxå omsorgsfullt ut fem kulörer som fick pryda kolsyremaskinerna – créme, brunt, svart, orange och lime. Man ville att alla hem, oavsett färgtema och andra preferenser skulle kunna hitta en kolsyremaskin från Aqvia som stämde

kolsyrat bordsvatten smakerkolsyrat vatten essenserbordsvatten smakerläskkoncentratkolsyrat vattensodavattenbordsvatten

Aqvia Exclusive blev snabbt populär och tre år efter lanseringen kom en ny modell som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa två kolsyremaskiner väldigt lika, men med avvikande färgsättning, Balance går i sobert vitt med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är enormt enkel att använda, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kallt kranvatten samt trycker på en knapp. På mindre än en minut har man läskande friskt kolsyrat vatten! Man kan såklart också krydda sitt vatten om man föredrar det, alternativt mixa i läskkoncentrat för att göra dricka.

Det finns flera goda smaker att försöka och annorlunda företag erbjuder annorlunda kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat och vattenessenser samt Sodastream har ett ganska brett sortiment av läskkoncentrat. Man kan oxå testa att mixa saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som dricka.

Ett övrigt företag som har specialiserat sej på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer och har idag 20 olika smaker i den kategorin. Dessutom har man lanserat läskkoncentrat som idag består av 14 annorlunda smaker, både sockrade och sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna skänker när man dricker är kittlande och uppfriskande, det känns som att de renar gap samt kropp på något fason, därjämte kan de hjälpa till att smälta maten när man har ätit. Aldrig fordom har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola och Sprite som vi gör idag samt dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de faktiskt i själva verket blott innehåller vatten och eventuella smakämnen.

Det renaste samt färskaste vattnet har vi i våra kranar, dessutom är kranvattnet väldigt kap i jämförelse med buteljerat vatten och dricka. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter markant, då betalar man bara för kolsyrepatronen och eventuella essenser.

Det är inte bara plånboken som blir frejdig av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebär också mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i takt med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man nämligen en snygg inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden samt på ett egen sätt, man får access till färskt och rent bubbelvatten när man vill samt kan därjämte göra sina egna läskedrycker. Därjämte slår man med en Aqvia Exclusive ett litet, men angeläget, slag för miljön.