Aqvia bubblar ditt vatten

Aqvia är benämningen på dom kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man introducerade den idag väldigt poppis kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ned stor omsorg på att göra både attraherande, lättanvänd och miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som tidigare samarbetat med andra stora affärsverksamhet som IKEA samt Alcro, för att formge och välja färgsättning på de fem olika versionerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

bubbelvatten smakeraqviasodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner samt färgerna blev bäckmörkt, crème, brun, orange och lime. Det finns en kulör här som passar i var hem! Det är självklart bara en del av Aqvia kolsyremaskin som har kulör, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sig fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen och det njuter vi givetvis av genom att kunna förlora upp ett bägare kyligt vatten samt inmundiga direkt utan att oroa oss för ett litet antal obehagliga konsekvenser eller märkliga bismaker. Vi skulle emellertid kunna njuta ännu mer av detta, samt utnyttja det till både kolsyrat vatten och läsk genom att använda en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är flera. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen läsk och sitt eget bordsvatten, men investeringen gör oxå att man slipper dra med sig en mängd vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nästan avgiftsfri hemma i kökskranen. Den tredje avgörande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten och läsk sliter enormt på miljön, genom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa samt världen. En egen kolsyremaskin är ett nymodigt val som passar alla från ensamstående till barnfamiljer.

När det innefattar smaksättning av kolsyrat mineralvatten så finns det idag en lång rad annorlunda val. Dels kan man välja att krydda sitt vatten med bara smak, i elegans med Ramlösa samt Vichy Nouveau. Detta matchar alla som vill dricka kalorifritt vatten. Aromhuset saluför 20 annorlunda smaker för bordsvatten, alla med exklusiv samt klar smak, men helt fria från både sötningsmedel samt socker. Aqvia gör oxå smaker för bordsvatten, fast har ett mindre sortiment.

För dricka är riktiga läskkoncentrat godast, ehuru det håller att göra dricka med saftkoncentrat också. Det dyker upp fler samt fler läskkoncentrat och idag kan man hitta både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt samt totalt sockerfria varianter. Alla är dock söta – ja.

För att ens vatten ska kunna kolsyras behövs en gaspatron och när man handlar en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid åtminstone en patron på köpet. När den är slut, vilket den är efter att man har kolsyrat upp till 60 liter vatten, så kan man byta in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat pris. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bäst för både ett klimat och börs.