Aqvia AGA ger bubblor till alla

Aqvia AGA är det stora gasföretagets framstöt på kolsyremaskiner för hemmet. Den första Aqvia kolsyremaskinen lanserades år 2008 och heter Aqvia Exclusive. Den designades med stor omsorg av den erkända designern samt färgexperten Eva Lilja, som fordom har samarbetat med storheter som IKEA samt Alcro. Man ville erbjuda den nordiska befolkningen en attraherande kolsyremaskin som kunde få stå framme i köket alltid, utan att besvära med anskrämlig design.

kolsyrat vatten smakersodastreamsodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Eva Lilja tog fram Aqvia Exclusive med smakfull, skandinavisk design i diskret rostfritt stål som dessutom fick en specialbehandlad area för att man skulle slippa irriterande fingeravtryck. Sedan valde Lilja fem kulörer – crème, svart, lime, brunt samt orange samt färgsatte kolsyremaskinerna med dessa. Man har nämligen chans att välja sin Aqvia AGA kolsyremaskin efter vilken färg man föredrar.

AGA var oxå måna om att den kolsyremaskin man skulle erbjuda den kräsna nordiska befolkningen inte bara skulle ha snygg och överlagd design, men oxå vara lätt och behändig att använda. Detta lyckades man också med, man fyller en flaska med vatten, skruvar fast den på maskinen samt trycker på en knapp – et voila! – man har perfekt kolsyrat mineralvatten på mindre än en minut.

Idag har man med konceptet Aqvia AGA tagit fram fler en form på kolsyremaskiner, denna heter Aqvia Balance och har avvikande färgsättning. Både Exclusive samt Balance fungerar med samma tillbehör, vilket kan vara praktiskt om man känner för att byta ut maskin eller antagligen hava två stycken i samma hushåll.

När man handlar en Aqvia AGA kolsyremaskin så får man i regel både flaskor samt en gaspatron på köpet så att man kan åka hem och kolsyra sitt vatten på en gång. Man kan också anskaffa till essenser samt koncentrat för att smaksätta sitt kolsyrade vatten, även dessa finner man inom samma koncept. Aqvia har hittills släppt tre cider essenser och sju smaker för bordsvatten.

Vill man göra sin egna läsk så finns det läskkoncentrat att anskaffa från det välkända märket Sodastream, men Aromhuset, som redan sedan tidigare har varit känt för sina goda samt kalorifria smaker för bordsvatten, erbjuder nu oxå ett brett urval av läskkoncentrat – hela 14 smaker, däribland några som är totalt sockerfria. Ett annat företag som också saluför läskkoncentrat är Sonjo.

Med en kolsyremaskin hemma har man alltid access till bubblande rent vatten samt när kolsyrepatronen tar final så lämnar man in den hos sin återförsäljare och köper en ny till reducerat pris. På så vis slipper man en massa tomma gaspatroner att återvinna samt därjämte sparar man en liten mynt alltid.

Om man anser mycket om kolsyrade drycker, antingen bara rent vatten alternativt smaksatt bubbelvatten eller läsk, så är det totalt färdigt en begåvad investering att anskaffa en egen kolsyremaskin. Dels är det betydlig bättre för miljön om man slutar anskaffa tunga flaskor från butikerna, flaskor som har rest – i flera fall – långväga i tunga lastbilstransporter. Dels är det snällare för ryggen som slipper kånka dessa tunga flaskor från affären hela tiden och sist men inte minst så är det totalt klart snällare mot plånboken. Vårt rena, fixa kranvatten är nästan avgiftsfri och när man väl har en kolsyremaskin så kan man kolsyra upp till 60 liter vatten innan det är dags att byta gaspatron.

En Aqvia AGA kolsyremaksin är en investering för både nutid samt futurum.