Aga Aqvia Exclusive är den snyggaste kolsyremaskin

Aga Aqvia Exclusive är en kolsyremaskin med skärpa på effektivitet samt form. Vi intresserar oss mer samt mer för design och inredning och vill gärna att våra köksprylar skall vara åtminstone lika snygga att se på som enkla att använda. Detta har Aga lagt mycket vikt vid när man tog fram Aga Aqvia Exlusive.

Det var år 2008 som Stryk Aqvia Exclusive lanserades samt idag är det en av de mest omtyckta kolsyremaskinerna på marknaden. Ã…r 2011 släppte man Exclusives efterföljare som har en lite avvikande form, men ännu samma enkla hantering.

sodastreamer kolsyrat vatten smakerlemonadvichy vattenmineralvatten

Aga är ett svensk affärsverksamhet med anor från begynnelsen av 1900-talet. Det är ett företag som specialiserat sej på gas samt gasleveranser till allt från industri till privat användning. Gas används i långt större utsträckning än man antagligen antar och i hemmet finns det flera användningsområden för just gas, t ex gasolgrill samt balkonguppvärmning.

Gas är vad som används för att kolsyra dryck och med en egen kolsyremaskin som t ex Aga Aqvia Exclusive behövs gas. När man köper en ny kolsyremaskin så får man i vanligtvis gas på köpet, men när den tar final så kan man byta alternativt fylla på den gamla patronen mot en ny hos närmaste återförsäljare, givetvis kostar det en aning, men inte lika mycket som att ideligen anskaffa en ny gaspatron.

När man skulle designa Aga Aqvia Exclusive så tog man hjälp av den välkända färgexperten och designern Eva Lilja, för att ta fram de fem unika kulörer som klär Aga Aqvia Exclusives kolsyremaskiner. Färgerna är crème, lime, brunt, orange och svart, för att alla ska kunna finna en stilren kolsyremaskin som passar sitt kök. Apparaten är i rostfritt stål som har behandlats så att inga fingeravtryck fastnar. Eva Lilja är en celeber formgivare som bland annat har arbetat för IKEA samt Alcro.

Man ville göra en attraherande kolsyremaskin i anrik, smakfull, Skandinavisk design och det lyckades man enormt bäst med. Maskinerna har designat i Sverige och framställs oxå här, det är svenska kvalitetsprodukter som man kan få tag på i Norden samt Estland.

När man ska kolsyra sitt vatten så fyller man den avsedda flaskan med kyligt vatten från kranen, spänner fixerad den i sin kolsyremaskin och trycker på knappen. En gång räcker, men vill man ha riktigt mycket kolsyra så kan mantrycka två gånger.

Att kolsyra sitt eget vatten är bra ur många perspektiv. Dels är det i längden billigare samt dels slipper man kånka hem en mängd vatten från affären ständigt, men den största tjänste gör man ändå mot miljön genom att välja dän vatten som transporteras i stora lastbilar.

Om man diggar kryddad vatten alternativt läsk så funkar Aga Aqvia briljant även för detta, man kan köpa smaker, sötningsmedel, läskkoncentrat m. m. från en antal annorlunda företag. Aqvias egna smaker är goda, typ Aromhusets smaker för bordsvatten och läsk.

Aga Aqvia Exclusive är både stilmässigt och användarmässigt i toppklass!