Låt inte ditt företag råka ut för ID-kapning

Abbonera på Dog Security bevakningstjänst

Dog Security Sweden AB är mest kända för att göra hundträningsutrustning till sveriges tävlingselit inom skyddshund, polisen, G4S, tullen samt övrig bevakningsbranch.

Nu håller man på att arbeta fram en mycket verkningsfull bevakningstjänst som kommer att kunna användas av såväl privatpersoner som av företag.

I boken förekommer en och bra checklista. Kapningsboken finns tillgänglig för lån som e-bok på biblioteken samt kan inhandlas på allt-fraktfritt.se. Klicka på boken för mer info.

När man driver ett företag är säkerhetsfrågor av högsta prioritet, man kan leva med en ihållande ängslan ifall man inte känner att man har kontroll över företagets säkerhet. Det finns flera saker att utföra för att öka säkerheten kring sitt företag och ju fler av dessa preventiva metoder man checkar av, desto större skydd har man mot att företaget ID-kapas.

Dog Security Sweden AB är en registrerad verksamhet men fortfarande ett relativt hemligt projekt, som går ut på att man som privatperson eller företag får tillgång till många skilda skydd mot ID-kapning, mot en struntsumma per år. Man kan se det som en billig, men trygg och effektiv försäkring mot bedrägeri och ju mer man har att förlora, desto mer utsatt är man för ID-kaparnas engagemang, och desto hårdare blir slaget ifall man verkligen utsätts.

När projektet kring Dog Security är färdigt kommer det att skickas till folk som finns registrerade på nyhetslistan (xxx). Varför detaljerna är hemliga än så länge är för att ID-kaparna inte ska få tillgång till upplysning som i detta skede är känslig. För ID-kaparna kommer Dog Security Bevakningstjänst att bli ett rejält dråpslag.

Postbox istället för brevlåda

Som företag skickas vanligtvis en hel del känslig information via posten och enkla sätt att undfly vittjning av denna post är att ersätta vanliga brevlådor och postleverans mot en postbox på postkontoret som endast utvalda personer i företaget kommer åt. En så enkel sak ger otroligt bra skydd.

Lämna post på postkontor

I likhet med att få sin företagspost levererad på ett tryggt sätt i en riskfri postbox ska man ständigt lämna post i ett postkontor istället för att lämna den i vanliga postlådor. Postlådor har de senaste åren utsatts för flera vittjningsangrepp och sällan har man någon koll på när och hur detta sker.

Lagra post under semestern

När ens företag går på semester bör man, ifall man inte har en postbox, se till att få all inkommande post lagrad under tiden som ingen finns närvarande att hålla koll på posten. På detta vis har ID-kaparna ingen möjlighet att stjäla den.

Använd pappersstrimlare

Strimla allt pappersavfall som består av kontonummer, saldobesked och liknande. Hellre för mycket än för lite. Det ska vara en “cross cut” strimlare som hackar papperet i mindre bitar.

Strimlare som blott skär papperna på längden duger inte – det är lätt att tejpa ihop dessa papper igen.

Sätt lås på sopcontainers

Har företaget sopcontainers för brännbart samt för pappersåtervinning där kontorsavfall hamnar?
Sätt på hänglås och håll dom låsta – utom just när man kasta något. Bra mot pyromaner på samma gång.

Undvik trådlöst nätverk inom företaget

Nätverket kan hackas från en bil på gatan och alla datorer kan kommas åt. Installera ett trådburet nätverk (som även är supersnabbt), avverka antennen från routern och stäng av det trådlösa nätverket. Klicka här genast för mer data

Plan B är ett nätverk där allt går genom fastighetens strömkablar. Dustin, Komplett samt Kjell & Co har bra sådana lösningar.