Skippa sockertillsatser när du brygger öl hemma

Det är sannerligen inte så komplicerat att brygga öl hemma för i svenska hem så finns det spis samt ugn där man enkelt kan bestyra med korrekt temperatur för mäskning och resten av processen, och andra komplement som ska till finner man lätt online som till exempel bryggsocker.

dextros

Men är bryggsockret verkligen nödvändigt och finns det alternativ ifall man inser att man står utan detta sockret exakt då man behöver det som mest?

God förberedelse är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man jämt tvingas rusta sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll ifall man vill brygga vin eller om man vill brygga öl med bryggsocker. Om man inte har allt på plats inför vinbryggning så kan det hela lätt gå åt skogen då saker som jäsning inte fungerar så som man har tänkt sig.

Gå alltså genom allting som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning före du ens sätter ett datum för när det hela ska hända.

Brygga öl med bryggsocker alternativt bara med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det funkar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen relevant att du får en produkt som minsann är till för ölbryggningen.

Något som får många att välja sockret är det där med alkoholen. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av engagemang. Man häller helt enkelt ned bryggsockret i koket för att få maximalt med alkohol.

De som anser att man icke ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som innehåller bryggsocker) som finns naturligt i malten säger ofta att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika väl. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varefter man får en cidersmak alternativt för hög alkoholhalt som kanske inte är fullständigt lyckad.

En annan sak att överlägga är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir en aning blaskigt. Därför att hitta korrekt formel så kan det vara förståndigt att börja med ett mindre kok så att man inte behöver slänga så mycket om det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för ultimata pris

Om du vet att du snart kommer att brygga öl igen så ska du se till att skaffa ingredienserna online. På internet så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt och dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis och spara pengar på att handla online.

På internet bör du även gästa forum där folk diskuterar ölbryggning.