Silikonslang används offentligt i kontext där man behöver en transparent samt flexibel slang

Till exempel i läkemedelsindustrin samt forskningen är silikonslang allmänt använd.

Silikonslangen tillverkas igenom att man extruderar platina- alternativt peroxidhärdad silikon i lämplig dimension.

Man får därmed en slang som är så smakligt som immun mot influens av kemikalier. Genom att armera slangen kan man få en större hållfasthet samt även använda undertryck i den.

Silikon, även kallat silikonelaster, är ett samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer som är baserade på kedjor av kisel och syre.

Till dessa binds alltemellanåt olika art av organiska rester, det vill anföra kolväteföreningar. Silikon leder inte elektricitet, är ej lösligt med hjälp av vatten och är förhållandevis tåligt mot kemisk påverkan.

Silikonmassan är fluffig och formbar före den innehar härdat. Materialet används mellan annat för att fylla fogar.

Silikonslang

Det är en högprestanda slang som är i huvudsak framtagen för att flytta luft alternativt fluid. Slangen innehar flera depå armering för att klara höga arbetstryck. Idealisk att begagna i t.ex. en bilmotor där det ställs krav på en slang som klarar av hög temperatur och tryck (kylarslangar alternativt turboslangar)! Men denna art av slang kan hava många fler användningsområden än bilmotorer!

SH platinahärdad kryssarmerad silikonslang av medicinisk kvalitet är tillverkad i renrum Class 1000, med hjälp av armering av polyester eller Nomex.

För bruk i pharma, biomedicin, kosmetik alternativt vid beredning av livsmedel. SH innehar genomgått extensiv fysikaliska, kemiska, samt biologisk tester samt uppfyller USP Class VI, FDA CFR 177.2600, ISO 10993 samt 3A klass. Klicka här för mer info.

Slangtypen tillverkas oxå i peroxidvulkat utförande av FDA CFR 177.2600 godkänt stoff.