Hushållssoda – ett effektivt medel

Vad är hushållssoda?

Det innehåller natriumkarbonat vars kemiska beteckning är Na2CO3. Hushållssoda går att finna i dagligvaruhandeln och främst i diverse färgbutiker där produkten vanligen går under benämningen hushållssoda. Natriumkarbonat utgörs av en jonisk förening som genererar en positivt laddad natrium-jon (Na) och en negativ laddad karbonat-jon (CO3) i vatten.

Via syntetisk procedur då natriumklorid (salt) och ammoniak blandas så kan natriumkarbonat framställas. Men natriumkarbonat förekommer även rikligt naturligt. I till exempel USA, Kina, Botswana, Indien, Mexiko, Turkiet och Sydafrika finns det rejäla mängder natriumkarbonat. Ämnet räknas till ett av världens viktigaste på vår jord.

I solid form är natriumkarbonat ett förhållandevis grovt fördelat pulver. Inom många tillverkningsindustrier är det den fasta formen som föredras. Det är speciellt förekommande i exempelvis glas- och tvålindustrin. Eftersom ämnet är ett kraftfullt alkali är det speciellt bra lämpat inom dessa områden.

Många fläckar och lukt kan smidigt och effektivt neutraliseras tack vare natriumkarbonatets neutrala lukt. Ämnet är extra användbart när det krävs rengöring av tyngre smuts. Det fungerar också oerhört effektivt för att ta bort beläggningar på silver. För att ge ny fin blänk åt diverse silverföremål är det flera hushåll som använder natriumkarbonat.

Ett annat knep är att putsa sina silversmycken med bakpulver som innehåller natriumbikarbonat som är ett besläktat ämne till natriumkarbonat. Natriumkarbonat fungerar effektivt som rengöringsmedel i både sin fasta och vattenfria form. Det kan vara en bra lösning att nyttja hushållssoda innan man vävsätter alternativt tapetserar.

För att effektivt avlägsna smuts och fett på väggar innan behandling så rekommenderas att ingående tvätta väggarna med hushållssoda. Använd en svamp som kontinuerligt sköljs med vatten för att smuts och fett lättare ska lossna. Hushållssoda är också effektivt till att rengöra och bleka tryckimpregnerade trädgårdsmöbler och åt att behandla trall.

Hushållssoda är inte speciellt farligt att få på huden vilket man kan tro eftersom det fungerar effektivt och går riktigt hårt på smuts. Klicka nu. Dock kan det vara aningen frätande så därför bör handskar och skyddsglasögon användas.

Att få hushållssoda i ögonen kan medföra sveda och irritation. Under förutsättning att koncentrationerna är väldigt låga så är Hushållssoda inte farligt att förtära även ifall det verkligen inte rekommenderas. Hur som helst bör man tänka på att införskaffa hushållssoda med barnsäker kapsyl på flaskan.