Brygga öl hemma med bryggsocker eller utan sockertillsatsen

Det är icke så svårt att brygga sitt eget öl med tanke på att spisen och ugnen räcker långt I processen vad gäller att få till rätt temperaturer.

vinsocker

Men är bryggsockret sannerligen nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan det här sockret precis då man behöver det som mest?

God planering är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man hela tiden måste rusta sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll ifall man vill brygga vin eller ifall man vill brygga öl med bryggsocker. Ifall man inte har allt på plats inför vinbryggning så kan det hela enkelt gå åt skogen då saker som jäsning inte funkar så som man har tänkt sig.

Gå alltså genom allt som du behöver för din vinberedning alternativt ölbryggning före du ens sätter ett datum för när det hela ska förekomma.

Brygga öl med bryggsocker alternativt enbart med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det funkar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen betydelsefullt att du får en produkt som minsann är till för ölbryggningen.

Något som får många att välja sockret är det där med alkoholen. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av engagemang. Man häller helt enkelt ned bryggsockret i koket för att få maximalt med alkohol.

De som anser att man ej ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten säger ideligen att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika gott. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varpå man får en cidersmak alternativt för hög alkoholhalt som möjligen inte är helt framgångsrik.

En annan sak att betänka är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir en aning blaskigt. Därför att hitta korrekt formel så kan det vara förståndigt att börja med ett mindre kok så att man inte behöver kasta så mycket ifall det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för ultimata pris

Ifall du vet att du snart kommer att brygga öl återigen så ska du se till att införskaffa ingredienserna online. På webben så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser såsom maltextrakt samt dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis samt tillvarata pengar på att handla online.

På webben bör du också besöka forum där människor diskuterar ölbryggning.