Vad är rätt msm dosering för vård av olika åkommor?

För bästa resultat av msm pulver så är det viktigt att man använder sig av korrekt msm dosering. Hur mycket pulver eller msm tabletter man ska ta beror självfallet på vad det är som man behandlar. Låt oss titta en aning närmre på skilda användningsområden och hur man kan dosera det organiska svavlet.

MSM pulver Metylsulfonylmetan kosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver hälsokost från allt-fraktfritt.se i bra kosttillskottburkHög kvalitet MSM pulver

Msm pulver i ansiktet

Den som vill få fin hy eller som har stora problem med akne samt ärrbildning i ansiktet kan lätt behandla med msm pulver. För utvärtes bruk så kan man vara riktigt generös med msm dosering men man behöver ej överdriva. Det går till exempel bra att ta ett kryddmått som man blandar med lite vatten för att få en massa som man kan dutta på problemområden i ansiktet.

För att huden lättare ska kunna ta åt sig msm pulvret så är det bra att nyttja sig av varmt vatten då man blandar till en ansiktsmask alternativt smet för att vårda punkter. Beroende på hur mycket ansiktsmask alternativt hur många punkter man vill bearbeta så kan man behöva upp till någon sked pulver som man blandar med andra ingredienser.

Dricka msm vatten

Om du vill behandla stela leder, värk, eksem eller sömnighet genom att dricka msm vatten så kan du blanda ut mindre än en tesked i ett glas vatten för att få den önskade effekten. Man brukar rekommendera en successiv ökande msm dosering där man börjar med en fjärdedels tesked den första veckan för att därefter eskalera så att man till sist når runt 3 gram per dag.

Att man börjar försiktigt beror inte enbart på att man bör se hur kroppen reagerar på det organiska svavlet, det är även så att pulvret i början kan upplevas som lite beskt. Detta förändras för de flesta då de vänjer sig vid
smaken och då kroppens PH-värde förändras varefter man upplever smaken en aning udda. kosttillskott online

Ifall man tar msm tabletter så ska man hålla sig till den dos som rekommenderas på burken. Tabletter kan vara ett enormt bra alternativ om det är så att man upplever att det är besvärligt att vänja sig vid smaken.

Hur länge kan man ta msm?

Det vanligaste är att man använder sig av kurer där man behandlar under en speciell tidsperiod. Tanken är ju att man ska återupprätta kroppens egen balans och hjälpa cellerna att jobba som de ska och inte att man ska bli beroende av ett kosttillskott. Det är rätt normalt att man använder sig av msm pulver under en månads tid, en gång per dag, varefter man tar en paus.

Till Atros, som är kroniskt, tar man oavbrutet. Helst i kombination med Glukosamin.

Glukosamin har förvandlats till läkemedel i Sverige och säljs som pulver åt djur. Då bortfaller alla krav på livsmedelsgodkännanden, livsmedelshygien, livsmedelspersonal, egenkontroll samt kommunens tillsyn. Gelest glukosamin däremot håller livsmedelskvalitet för det säljs i England, Tyskland och andra länder som kosttillskott, endast etiketten skiljer.

Man kan alltid behandla igen om man upplever att energinivåer går ner igen eller huden blir torrare samt rynkig några månader efter avslutad kur. Det kan ju likaså vara förståndigt att överlägga hur ens diet samt livsstil ser ut i övrigt.

For man för lite organiskt svavel genom maten är det passande att alltid ta lite varje dag, som kosttillskott msm. Om man samtidigt som man intar msm kosttillskott ändrar ohälsosamma mönster så får man en stark verkan som varar längre och det även med en msm dosering som är avsevärt låg.