Testa att ordna din mat extra exklusiv, tillsätt lakritspulver

Om du är något litet lakritstroll så ska du veta att du icke är ensam. Vi svenskar äter lakrits i form av godis eller i maten minst en gång i månaden. Det verkar bara vara här i Sverige vi är så inbitna på lakrits och det öppet för var och en att forska i saken. För att få lite egen smak på bakverk och godis är det enkelt att sätta till lite lakritspulver.

lakritsfabrikenlakritspannacotta

Testa att tillsätta lakritspulver åt olika saker du vill göra med lakrits.

Om man nu inte har ork att göra en egen dessert med lakritssmak finns alltid möjligheten att tugga på en lakritsrot. lakritspulver som är gjort från lakritsroten är helt naturligt. Även om du inte alldeles nyss sugit på en djungelvrålkaramell kan du säkert minnas smakupplevelsen.

Att lakrits är extremt poppis som smak på glass vet du säkert och har redan provat, men även i bakverk och drinkar ökar det i populäritet. Gillar man lakrits väldigt mycket kanske man vill ha lakritsgodis hela tiden. Fråga bara folk som har bott i andra länder under en längre tid så kommer du att få det bekräftat. Lakritsen är det som man ber om då någon ska skicka tröstpaket från Sverige!

Testa för att prova med lakrits hemma i ditt kök

Är du i Turkiet, Spainien eller Italien kan du köpa lakritsrötter och tugga på. Man gör granulat av rå-lakritsen och så finns det pulver som man lätt kan blanda i olika typer av matlagning för att få den goda smaken. Glass eller chokladbollar eller annat så är lakrits alltid lika populärt som smakämne.

Fundera på vilka olika bakverk, bakelser eller tårtor som du tror att en smakförhöjare som lakrits skulle passa till. Du bör dock vara medveten om att några personer förgiftas av lakrits varje år. Det är som med allt annat i matväg, om man överdriver så kan det ske. Man behöver inte överdriva för lakritspulver är så pass starkt så lite räcker för att ge smak.

Finns lakritspulver att shoppa i de flesta affärer?

Chansen finns att din lokala hälsokostbutik har lakritspulver iI sitt lager, men det kan tyckas vara mycket besvär för en liten påse.

Lakritspulver finns att köpa på nätet till bra priser och kvalitet istället för den lilla påsen till stort besvär. Lakritspulver finns på allt-fraktfritt.se och ofta på Tradera och Prisad och i godisbutiker online.

Kolla förpackningens Bäst före datum för lakritspulver har begränsad hållbarhet. Det är viktigt att använda sig av ett fräscht pulver. Förvara pulvret på ett bra sätt så det hela tiden är fräscht och se alltid till att du har tillräckligt hemma när det är dags att göra godis igen.