Behandla din springare med msm häst kosttillskott

Går det att med msm häst få en 20 årig häst att bli fräschare än vad den var som 5-åring? Det anser somliga som har testat med msm till häst. Det är välkänt att svavel är viktigt både för oss människor och för djur, men före man börjar behandla hästen med metyl sulfonyl metan så ska man ta en titt på hästens allmänhälsa och dessutom på kosten.

Vad är msm häst?

Rent praktiskt så är det så att msm häst är ett kosttillskott som innehåller organiskt svavel. Det här är ett ämne som leder, brosk och muskler behöver för att hålla sig i form. Om man inser att hästen har brist på detta ämnet så kan msm pulver häst vara till en hjälp. Det finns också msm hund som är till särskilt för hundar som lider av problem med leder samt med smidigheten.

MSM pulver Metylsulfonylmetan hälsokosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver hälsokost från allt-fraktfritt.se i suverän kosttillskottburkHög kvalitet MSM pulver metylsulfonylmetan

Svavel häst preparat finner man i hälsokostbutiker som också säljer msm för människor och för andra djur. Det räcker att köpa en enkel burk med msm till häst för att inleda behandla och se om detta kan ge verkan.

Fungerar det?

Att svavelpulver (metylsulfonylmetan) fungerar mot problem med leder och muskler funkar vet vi redan. Frågan är dock om svavel tillskott är vad som behövs. Det gäller att fastställa att det faktiskt rör sig om svavelbrist innan man börjar behandla. De som säger att det rör sig om placeboeffekt har fel. En hund eller häst kan ju knappast bli friskare för att den misstänker att det finns kosttillskott msm svavelpulver i fodret.

Det finns tillräckligt många häst- och hundägare som kan bestyrka att msm tillskotten rentav gjorde skillnad på problem och helhetshälsa. Den förebyggande effekten kan man alltid diskutera, men då man ser att häst efter häst blir bättre av detta kosttillskott så finns det ju inte så mycket att samtala om.

Om hästen snubblar

Ifall det är så att din häst snubblar och verkar ha problem med leder och ben så ska du först och främst klarlägga vad detta beror på. Här är det ju dessutom så att man måste tänka på säkerheten då hästen kan snubbla då du sitter i sadeln vilket kan få trista konsekvenser. En grundlig undersökning kostar mer än msm pulver till häst men det är ändå här som man ska börja.

Kost och kosttillskott

Kosttillskott är bra för både folk och djur och msm häst kan vara ett tillskott som man vill ge även ifall man inte ser någon särskild knapphet i hästens normala kost. Om hästen får i sig tillräckligt med protein så bör den också få gott om svavel men för att ta reda på detta så måste man utföra en analys av grundfodret och det måhända kommer som en överrumpling att det faktiskt är bristfälligt i vilket fall man bör uppgradera och kanske samtidigt ge msm till hästen för att komma upp i önskad grad.

Idag finns det smarta kombinationer som till exempel glukosamin samt msm preparat, man kan också själv ge båda var för sig, som ger hästen precis det den behöver för att repa sig och må bättre igen. Det här är väl värt att prova msm häst, men självklart efter det att man har undersökt att hästen inte lider av allvarligare hälsoproblem.