Skräm dän djuren med blodmjöl

Namnet kan låta en aning obehagligt men den som har en trädgård vet att blodmjöl är en briljant produkt på så många olika sätt. Har man problem med rådjur samt kaniner som tar sig in i trädgården och äter tulpaner, rosor och annat så kan man testa att avskräcka med en blodmjölsblandning.

Man framställer blodmjölet från blod som kommer från slakthus. Det här blodet är fullt av protein och lättlösligt kväve. Pulvret passar fint som gödning till växter som sallad, spenat, kål och olika lökar. Också buskar samt träd mår bra av den här typen av gödning.

blodpulver

OBS: handla en livsmedelsgodkänd produkt om du skall gödsla grönsaker du därpå skall inta. Då är järnet och andra nyttigheter av samma kvalitet som det pulver man använder till järntabletter samt andra kosttillskott. Till prydnadsväcter kvittar det, en teknisk trädgårdskvalitet går fint.

Blodpulver används ideligen som kosttillskott till hundar (finns på brahund.se) som behöver mer järn. Men pulvret kan likaså funka avskräckande på rådjur, kanske till med bättre än vad det vanliga blodmjölet gör!

Använd benmjöl och blodmjöl som ett smart tillbehör till varandra

Det rekommenderas ideligen att man använder sig av både blodmjöl och av benmjöl då man vill få förnäm gödning i trädgården. Benmjölet har inte lika mycket kväve som blodmjölet men däremot en hel del fosfor vilket är fint. Benmjölet är bra som växtnäring till annorlunda typer av växter samt blodmjölet är särskilt bra till grödor som behöver snabbare näring.

Få till verkningsfull rådjursavskräckning med blodmjölet

Ifall det är så att Bambi ofta kommer på besök och mumsar i rabatter och på unga fruktträd så tvingas man göra något åt detta. Blodmjölsblandningar kan ge effektiv rådjursavskräckning därför att rådjuren inte gillar blod-lukten.

Man kan göra detta på lite skilda vis. Dels så kan man helt enkelt utbreda ut mjölet över rabatter och runt träd som ska skyddas och dels så kan man göra en mix med (eller utan) ammoniak som man häller i en burk med hål eller doppar en påle i.

Burken eller pålen kan man sedan ställa ut bland buskar och i rabatter för att på så vis skrämma bort rådjur såväl som kaniner och harar som kommit därför att äta frukost, lunch samt middag.

Det är inte komplicerat att göra en mix med vatten (och om man vill med också ammoniak) men tänk på att det här är en smet som luktar riktigt dåligt. Även människor kan bli avskräckta! Om det regnar så kan man behöva upprepa proceduren efter några veckor därför att lukten då kan ha försvunnit med regnet.

En stor fördel med den här avskräckningstekniken är att den är tillförlitlig för människa samt djur. Därjämte så är det känt att det här fungerar fint. Man behöver nämligen inte försöka förgifta rådjuren, skjuta av dem eller företa annat som kan irritera grannar och andra djur som man inte störs av.

Det är heller inte speciellt dyrt att införskaffa blodmjöl (finns bla. på allt-fraktfritt) och andra ingredienser som man kan behöva för en riktigt illaluktande mix. Klicka här för fullständig tips från blodmjöl.se. Man kan ju börja med att ställa ut käppar med oasisbitar för att efteråt fylla på med mjöl. Med tiden lär man sig hur man håller rådjuren borta.