Med salmiak I pulverform blir blir efterrätter samt godis underbart smaskigt

För en del så är det komplicerat att gå för lång tid utan lakrits och man kan nog säga att det här är ett godis som är rätt så typiskt för svenskar. I andra länder så är det inte jämt så lätt att hitta det salta lakritsgodiset så ska man ut och resa så kan det vara förståndigt att ta med sig lite godis eller kanske salmiak i pulverform så att du kan skapa ditt eget godis.

ammoniumklorid

Vad är salmiak och vad kan det användas till förutom godistillverkning?

Det är angeläget att förstå att salmiak icke är samma sak som lakrits men att salmiakpulver ofta är en ingrediens då man tillverkar saltlakrits. Ett annat namn på salmiaken är ammoniumklorid och det här ämnet använder man därför att erhålla den salta smaken men faktum är att det har otaliga andra användningsområden. Salmiak funkar utmärkt som rengöringsmedel.

Då man först började framställa ammoniumklorid så ville man använda det som gödsel. Idag så används salmiaken ännu som gödsel men det finns fler fängslande användningsområden som inom pyrotekniken där man alstrar rök med ämnet och man kan ta bort syrafläckar med ammoniumkloriden.

Kan man säga att salmiak och lakrits är samma sak?

Nej, man kan verkligen icke säga att detta är detsamma! Lakritsen kommer från lakritsroten medan salmiaken framställs på kemisk väg. Men kombinationen av dessa två ämnen är avsevärt lyckad och salmiaksalt är känt för att tillhandahålla en så god smak. Utan saltet så hade man fått en söt smak på lakritsen som onekligen också är populärt men en helt annan sak.

Nuförtiden så är det väldigt vanligt att recept nämner lakrits som en ingrediens. Ifall man ska skapa nyttiga chokladbollar av nötter så kan det vara så att man ska addera en nypa lakritspulver. Detta är ej salmiak utan pulver av lakritsrot.

Det kan förstås också vara så att en del recept nämner salmiakpulver som en ingrediens och det här pulvret är enkelt att få tag i. Man kan inhandla det online till ett bra pris (ofta på allt-fraktfritt.se samt Tradera) och har man det sedan hemma i skafferiet så finns det avsevärt som med fördel kan smaksättas med det.

Hitta bra recept på godis med salmiakpulver

Faktum är att du kan bli så inspirerad av alla goda efterrätter och det godis som du kan göra med salmiaksmak att du helt enkel blir tvungen att handla pulvret bara för att prova. Kola, lakritslantar, hallondessert… detta är bara några exempel på sådant som blir tokigt gott då man blandar i salmiaken.

Webben är uppbokat av vackra tips och goda recept som är enkla att följa. Har man bara ett grundrecept så kan man mestadels ge det hela en saltlakritstvist genom att tillsätta salmiakpulvret. Det är inte invecklat och något som absolut leder till efterrätter samt godis som är lite konstig.
Klicka på denna länk för mera detaljer från allt-fraktfritt.se/salmiak-ammoniumklorid-700-gram.html.

Tänk på att icke överdosera. Man vill ovillkorligen icke erhålla för mycket av den salta smaken som förvisso är läcker men som kan ta över ifall det blir för mycket. Följ receptet ingående samt testa dig fram med mindre mängder ammoniumklorid då du håller på att etablera ditt eget saltgodisrecept.