Upptäck effekterna av Saigon-kanel för viktminskning med 5:2 metoden

I Vietnam, som ju tidigare hette Saigon, växer en kanel som blivit uppkallad efter det forna namnet på landet. Det är en sort unik för provinsen Quâng Nam där den växer längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, alternativt den vietnamesiska kanelen, har en ljuv intensiv kanelsmak med tanke på at den innehåller mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Uppskattar du kanel kommer du att tycka om den här kanelen.

Det finns även många hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte endast den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet även att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att just saigonkanelen är enormt effektiv på detta.

Saigonkanelen hjälper dig hantera blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket innebär att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att acklimatisera vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen lindra de symptom som flera får den första perioden.

Saigonkanelen är en aning dyrare än alldaglig kanel, men effekterna sägs vara betydligt större och därutöver är endast smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du hitta i välsorterade hälsokostbutiker alternativt beställa via nätet. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen känd både som Saigonkanel och vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att känna till därför att kringgå förvirring.

En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per individ och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan låg den siffran på blott 50 kg per människa och år. Att dra ner lite på köttet är en kvick väg mot bättre välbefinnande. Länk till mer info.

Testa detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt därpå en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft och en halv tesked ren honung. Gudomlig dryck som får dig att både förtränga hungern samt hantera blodsockerfallet!