Så övervinner du hungern vid viktminskning med 5:2 metoden

Kommer jag att vara omätt när jag kör 5:2? Ja det kommer du. Åtminstone till en början när kroppen ännu inte är van vid fastedagarna. En av de största orsakerna till att vi är lite större än nödvändigt i det här landet överlag är att vi äter för stora portioner. Våra kroppar är inte uppmärksamma på när vi ätit nog därför att bli mätta. Mestadels slinker det ner en aning extra vid varje måltid.

För den skull kommer kroppen att bli hungrig när du först börjar med fastedagar. Men det handlar alltså inte om att du ätit för lite för att fixa dagen, utan att kroppen helt enkelt är van vid att få en aning extra. Håll ut och minns att efter några veckor kommer fastedagarna inte att vara lika tuffa.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per individ och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan var den siffran på bara 50 kg per person och år. Att dra ner lite på köttet är en kvick väg mot bättre hälsa. 5 2 dieten recept

När du börjar med fastedagar tvingas du själv hitta den rytm och det upplägg som passar dig, dina rutiner och din kropp. För en del är det lätt att utelämna måltider eller ersätta dem med dryck, för andra måste fastedagens begränsade kaloriintag spridas ut regelbundet över dagens vakna timmar för att inte orken ska ta slut.

Finns det inget man kan göra åt hungern då? Jovisst finns det trick att ta till. Vill du prova att hoppa över morgonmål? En kopp varmt vatten med en citronskiva i är ett beprövat knep för att uppliva kroppen och kan även hämma hunger eller sug. Testa dessutom aningen riven ingefära i varmt vatten när du känner att din kropp ropar efter något att stoppa i sig.

Välj korrekt dagar att fasta på. Titta efter i veckans schema och avgör vilka dagar du lättast klarar dig på den kalorisnåla dieten. Välj de dagar du har minst fysisk ansträngning och flest chanser till vila om det skulle bli besvärligt. Det är också vanligtvis lättare att tillaga lämplig mat och motstå onödiga frestelser när du är hemma.

När du sätter ihop din meny ska du tänka på att fylla upp med kalorisnåla nyttigheter som grönsaker samt sallad för att rätterna ska bli mättande samt ge kroppen den ork den behöver. Avstå från alla tomma kalorier, tacka nej till brödet samt pastan. Dessa produkter ger en osann mättnad som kvickt går över, och de innehåller inga näringsämnen som kroppen egentligen tar till sig.

Välj fettsnåla råvaror därför att spara in på kalorierna och kom ihåg att när du också skär ner på kalorierna under de “vanliga” dagarna genom att avstå ifrån rena onyttigheter som chips och läsk kommer du också känna dig mindre hungrig under fastedagarna. Men glöm inte att 5:2 bör vara en lustfylld diet, men unna dig inte att falla för frestelserna för ofta.

Kom också ihåg att det är en enorm hjälp på vägen mot att få kontroll över sitt ätande att först tillåta kroppen att känna lite hunger för att därefter få uppleva hur lite det i själva verket krävs för att bli mätt igen, när kroppen väl vant sig av med överflöd och stora portioner.