Så kommer du igång med 5:2-metoden

Det är inte särskilt svårt att inleda 5:2-dieten. Du måste inte rensa kylskåpet på frestelser – du får ju äta dem! Du behöver inte heller investera i några nya produkter alternativt lägga upp ett kost- och träningsschema så knepigt att det fyller kalendern. Enbart två dagar i veckan behöver du sätta av åt din nya satsning på att gå ner i vikt, så är du genast igång med din diet.

Börja med att utse ut en vecka som lämpar sig bra för att påbörja en ny vana. Eftersom fasta, trots att den enbart pågår i en dag, påverkar din ork är det vettigt att välja en vecka då du har ett par lugnare dagar att välja som fastedagar.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per människa och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan låg den siffran på enbart 50 kg per människa samt år. Att dra ner en aning på köttet är en kvick väg mot bättre hälsa. Klicka Här för mer info. Tänk på att dina fastedagar kommer att kännas tunga i början, men glöm inte bort att din kropp snart kommer att vänja sig vid din nya livsstil.

Gör din hemläxa innan du påbörjar dieten. Läs på om vilka effekterna dieten kan få och gör upp en plan för hur du ska hantera fastedagarna om de visar sig vara jobbigare än du trodde. Tala om för din omgivning att du fastar, du kommer att få både sympati och goda tips av dem.

5:2-dieten har blivit så omtyckt att du säkert har arbetskamrater som redan har provat och kan hjälpa dig på vägen!

Gör en matsedel åt dina fastedagar. Läs massor recept och plocka ut de som inspirerar dig mest. Eventuellt är det de som påminner mest om hur din kost ser ut idag, möjligen känns det mest spännande att prova på nya råvaror som du inte brukar nyttja. Med ett färdigt upplägg för fastedagarna är du redo att låta 5:2-dieten äntra i ditt liv.

Handla smart. Nya råvaror som du inte vet hur du ska nyttja ligger helst och blir dåliga i kylskåpet. Köp inte mer än du behöver i början så håller du onödiga kostnader och matspill på en miniminivå. Du kommer att notera att dina vanor dessutom på de “vanliga” dagarna förändras efter ett tag och då kan du dessutom börja handla på annat sätt i matbutiken.

Sätt en trend. Är det du som står för matlagningen för hela hushållet så gör dig inga otjänster genom att strula till det. Låt familjen ansluta sig till dina nya vanor, men utan kaloribegränsningen. Laga samma mat till dem som till dig själv, men låt dem äta hur stora portioner de vill, så slipper du sukta efter onyttigheter som står där på bordet medan du känner dig oinspirerad att förtära din sallad. En god sallad är en fantastisk middag för hela familjen!

Ge inte upp när du vacklar. 5:2 är en flexibel diet. Gick det inte som du tänkte med veckans fastedagar? Men lägg om schemat då! Det är aldrig för sent att ta igen en dag och en missad fastedag kommer inte att fördärva din diet. Nästa vecka går det bättre och snart kommer denna nya vana kännas som den naturligaste sak i världen.

Förmodligen får du även en välbehövlig skjuts när väl kilona börjar rasa och det gör de vanligtvis någorlunda hastigt.

Det tillhandahålls en mycket bra bok författad av Ola Norrman (han som författat succen “Hur man bantar bort fett utan hunger med LCHF” som enkelt och simpelt heter 52-dieten. Det som är ännu bättre är att man kan låna denna gratis på biblioteket – som ebok.

Man behöver inte ens gå till biblan – utan lånar eBoken via sin PC. Nästan alla populära böcker kan lånas – helt gratis. Läses enklast på en eBokläsare, som iRiver. Vill man äga en pappersbok så finns pocketboken på allt-fraktfritt.se.