När viktnedgången stagnerar under 5:2-dieten

En av de främsta anledningarna till att många påbörjar 5:2-dieten är för att gå ner I vikt. Efter bara ett par veckor börjar du märka resultat när du ställer dig på vågen och journalisten samt läkaren Michael Mosley som är mannen bakom 5:2-dietens enorma genomslag kunde i sin dokumentär exponera hur han personligen gick ner nio kilo på nio veckor när han först testade 5:2.

Att det sker saker med siffrorna på badrumsvågen enbart ett par veckor in i dieten är dessutom en av orsakerna till att de som provar 5:2 vanligtvis håller fast vid dieten och inte ger upp. När du så kvickt ser resultat känns det lättare att klara fastedagarna och i princip samtidigt kommer även kroppen ha vant sig och klarar fastedagarna bättre.

Det är inte sällsynt att vara med om att viktnedgången inte blir som man tänkt sig eller att den stannar av när man kört 5:2 ett tag. Hade du stora resultat i början av din diet fick du då kvittot på att dina förändrade vanor gav resultat. Nu när du har fastat periodiskt ett tag har både kroppen och vanorna stabiliserat sig.

När du började fasta började kroppen göra sig av med vikt, men det är inte säkert att alltsammans var fett. Vanligtvis följer en del muskler med på köpet när du plötsligt drar in på bränslet, det vill säga kalorierna.

Nu när kroppen känner till att den överlever på mindre kalorier kan den komma igång att bygga upp igen, och håller du din träning igång kommer det att resultera i muskler. Muskler är tunga.

Vill du boosta igång viktraset igen? Prova att lägga om dina fastedagar. Möjligtvis dina nya vanor medför att fastedagarna har bättre verkan på helgerna nu. Det kan även ge effekt att lägga de två fastedagarna intill varandra nu när du är en aning mer van vid att fasta. Du kan även testa att addera en fastedag ifall schemat tillåter det, och köra 4:3 ett tag.

Testa även en aning nya recept. Många vittnar om stor verkan av att undvara mejeriprodukter, andra av att totalt utelämna bröd. Här kan du testa dig fram genom att exkludera en grupp produkter åt gången i en vecka och utvärdera effekten. Här ges du dessutom möjlighet att utvecklas i köket.

När du rasar i vikt minskar också din kaloriförbränning vid träning. Det betyder att ju mindre du väger, desto hårdare behöver du jobba för att göra av med kalorier.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per individ och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För enbart 60 år sedan var den siffran på enbart 50 kg per individ samt år. Att dra ner aningen på köttet är en kvick väg mot bättre välbefinnande. Klicka här nu för mer info. Möjligen är det dags att expandera ditt träningsprogram och se ifall det har verkan. När du nu har lagt om kosten, väger mindre och dessutom har kommit igång med träningen har du ju mer energi.