Kom i gång-guide med 5:2 metoden

Det är inte speciellt svårt att inleda 5:2-dieten. Du måste inte länsa kylskåpet på frestelser – du får ju äta dem! Du måste inte heller investera i några nya produkter eller lägga upp ett kost- och träningsschema så knepigt att det fyller kalendern. Endast två dagar i veckan behöver du sätta av åt din nya satsning på att gå ner i vikt, så är du med det samma verksam med din diet.

Börja med att utse ut en vecka som lämpar sig fint för att starta en ny vana. Eftersom fasta, trots att den enbart pågår i en dag, påverkar din ork är det vettigt att välja en vecka då du har ett par lugnare dagar att välja som fastedagar.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per person och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan var den siffran på blott 50 kg per individ samt år. Att dra ner aningen på köttet är en snabb väg mot bättre välbefinnande. Klicka här nu för mer info Tänk på att dina fastedagar kommer att kännas tunga i början, men glöm inte bort att din kropp så småningom kommer att vänja sig vid din nya livsstil.

Utför din hemläxa innan du startar dieten. Läs på om vilka effekterna dieten kan få och gör upp en plan för hur du ska klara fastedagarna om de visar sig vara jobbigare än du anat. Tala om för din omgivning att du fastar, du kommer att få både sympati och goda råd av dem.

5:2-dieten har blivit så omtyckt att du säkert har arbetskamrater som redan har provat och kan hjälpa dig på vägen!

Gör en matsedel för dina fastedagar. Läs otaliga recept och plocka ut de som inspirerar dig mest. Eventuellt är det de som påminner mest om hur din kost ser ut idag, möjligen känns det mest spännande att testa på nya råvaror som du inte brukar använda. Med ett färdigt upplägg för fastedagarna är du förberedd att låta 5:2-dieten göra entré i ditt liv.

Handla intelligent. Nya råvaror som du inte vet hur du ska använda ligger helst och blir dåliga i kylskåpet. Handla inte mer än du behöver i början så håller du onödiga kostnader samt matspill på en miniminivå. Du kommer att notera att dina vanor dessutom på de “vanliga” dagarna förändras efter ett tag och då kan du dessutom börja shoppa på annat sätt i matbutiken.

Sätt en trend. Är det du som står för matlagningen för hela hushållet så gör dig inga otjänster genom att krångla till det. Låt familjen hänga på dina nya vanor, men utan kaloribegränsningen. Tillaga samma mat till dem som till dig själv, men låt dem äta hur stora portioner de vill, så slipper du sukta efter onyttigheter som står där på bordet under tiden du känner dig oinspirerad att förtära din sallad. En smaskig sallad är en utmärkt middag för hela familjen!

Ge inte upp när du vacklar. 5:2 är en reglerbar diet. Gick det inte som du tänkte med veckans fastedagar? Men lägg om schemat i sådana fall! Det är aldrig för sent att ta igen en dag och en missad fastedag kommer inte att förstöra din diet. Kommande vecka går det bättre och så småningom kommer denna nya vana upplevas som den naturligaste sak i världen.

Förmodligen får du dessutom en välbehövlig skjuts när väl kilona börjar rasa och det gör de vanligtvis rätt så fort.

Det tillhandahålls en mycket unik pocketbok skriven av Ola Norrman (han som skrivit den kanonbra boken “Hur man bantar bort fett utan hunger med LCHF” som enkelt och gott heter 52-dieten. Det som är ytterligare bonus är att man kan låna denna online på biblioteket – som ebok.

Man behöver inte ens resa till bibliotelet – utan lånar boken via sin PC. Nästan alla kostsamma bästasäljare kan lånas – helt gratis. Läses enklast på en Läsplatta, som iRiver. Vill man köpa hem så finns pocketboken billigt på allt-fraktfritt.se.