Ta hjälp av citronsyra samt vinsyra för att få fräscht I hemmet

Städa bör man… men om man städer med farliga kemikalier så kanhända man ej mår så fint. Då kan det vara fint mycket bättre att använda sig av citronsyra alternativt vinsyra för att få det fräscht och fint därhemma. Det här är naturliga syror som är minst lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

citronsyra

Men innan du skaffar en behållare med syra så ska du vara väl varse om hur du kan använda pulvret och också tänka på att även naturliga ämnen kan bli farliga ifall man får i sig för mycket av dem.

Feja maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är makalöst med citronsyran är hur den fullständigt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så lätt sett. Ta en fullkomligt vanlig snabbkokare som exempel. Istället för att handla farliga kemikalier för avkalkning så kan du nyttja citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren för att efteråt låta det hela stå en stund.

OBS: man ska ständigt handla livsmdelsgodkänd syra till allting som kommer i kontakt med mat alternativt dryck. Till allt egentligen, detta är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Nämligen ätas och drickas.

Med vinsyra så får man en liknande effekt och man kan minsann få bort rostfläckar med vinsyran vilket icke är så dumt då man kanske har en maskin i köket som funkar perfekt men som ser rätt bedrövlig ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ungefär 100 gram brukar räcka) mår fint av så blir det skinande fräscht igen och all dålig lukt försvinner.

Diskmaskin: det är endast att hälla en aning pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Detta är verkningsfull diskmaskinrengöring och du bör genast få en maskin som luktar gott och ser förtjusande ut därinnanför igen.

Man kan rentav också köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett samma förfaringssätt (ca 100 gram citronsyra) och fullständigt ofarligt för framtida tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Om du hör till de som inte vill nyttja kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten tvingas till därför att få bort kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett bra alternativ. Rent praktiskt så är det endast att behandla ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av och torka för ett utmärkt resultat.

Man kan till och med rengöra toaletten med syran. Häll en stänk ner i toaletten och låt det hela verka en stund innan du tar fram toalettborsten därför att skrubba. Det här leder till en väldigt renare samt snyggare toalettstol.

Angeläget att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett oerhört starkt medel även om det rör sig om en naturlig produkt. Om du rengör din vattenkokare så måste du se till att skölja bort rester av citronsyra ordentligt innan du använder kokaren igen. Ifall du får alltför mycket syra i dig så kan det resultera I illamående och smärta i magen och det är inte trevligt. Detta kan också vara bra att tänka på då du vill städa i diskmaskinen, kör den en gång extra sedan utan disk.

Det viktigaste är att icke överdriva. Om man använder syran så behöver man ej nyttja så mycket därför att åstadkomma gott resultat.