Propylenglykol är ett livsmedel som finns i massor varor samt kosmetikaprodukter men här skall vi se närmare på att att nyttja glykol (både monopropylenglykol samt den giftiga etylenglykolen) som kylarvätska, för att blockera att kylarvattnet kan frysa till is.

Passa kylsystemet med propylenglykol innan vintern kommer

Det lönar sig ej att vara lat och mena på att man icke behöver byta ut kylarvätskan för att den är long life och det likväl är långt till vintern. Det är rentav ej så komplicerat att själv mixa proylenglykol med vatten och sedan hälla på i fordonets kylsystem.

propylenglykol

Med propylenglykol så får man flera viktiga fördelar

Med monopropylenglykol så får man flertal viktiga funktioner. Glykol fungerar som frostskydd så att man klarar temperaturer på ner till -30 utan att fordonet står still. Med etylenglykol så får man det bästa frostskyddet men det rör sig enbart om några graders skillnad från en blandning med propylenglykol.

En annan sak som är bra med glykolen är att man får ett korrosionsskydd. Det gäller ju att beskydda kylsystemet från rost och också från avlagringar som kan demolera både kylare och motor. Det går att mäta med glykolmätare hur mycket som finns kvar men rent praktiskt så bör man göra fräscht och byta glykolen vartannat år.

Det är också så att man med kylarglykol får en högre kokpunkt på kylarvätskan. Beroende på hur man blandar glykolen med vatten så kan man komma upp i över 100 grader.

Använd den bästa typen av kylarglykol i ditt fordon

Ska man köra på propylen alternativt på etylen? Detta är en fråga som man kan ställa sig. Frågan är om inte etylenglykolen borde förbjudas pga. sin giftighet och vad den kan förorsaka med när bilen en dag skrotas. Djur slickar i sig ämnet och dör.

Den som vill kan införskaffa en fullständigt ofarlig, livsmedelsgodkänd propylenglykol och använda i kylaren. Ett livsmedel som ej kan skada djur och natur.

Något som påverkar vad som blir bäst är den metall som finns i motorn. Om man exempelvis har aluminium i motorn så finns det glykoltyper som kan förstöra materialet och dessa ska man då undvika.

Man bör också undvika blandningar av olika glykolsorter helt enkelt för att de kan ha tillsatser som reagerar på fel sätt med varandra. Det här kan nämligen medföra att man skadar kylaren. Om det bildas klumpar i blandningen så kan detta bilda stopp i systemet vilket ej är bra.

Om du ej vet vilken typ av glykol som finns just nu i ditt fordons kylarsystem så är det bara att skölja ur systemet och sedan börja om. Färgerna som du ser på glykolprodukten har inget med själva propylenglykolen att göra. Färgen är en tillsats från tillverkaren som skänker produkten mer personlighet.

Kom ihåg att glykolprodukter kan vara mycket farliga

Även ifall en viss produkt marknadsförs som giftfri kylarvätska så ska du veta att den här produkten ska förvaras långt bort från barn och djur. Etylenglykolen har en söt smak men är väldigt giftig så den ska aldrig komma nära nyfikna barn!

Om du anser att det verkar besvärligt och en aning farligt att blanda själv så är det kanske lättare och säkrare att skaffa färdig kylarvätska som du fyller på med för att därpå slänga förpackningen så att du slipper ha något farligt på hyllan i garaget.

Den färdiga vätskan är ingen kostbar produkt och därmed så kan man icke anföra att det finns någon ekonomisk anledning till att skjuta upp det där med att ersätta glykolen. Det är absolut ej en komplicerad sak och samtidigt något som fordonet mår så pass bra av då det blir riktigt kyligt utomhus.