Överraska gästerna med en aning absint till middagsbjudningen

En dryck som har varit rätt så mytomspunnen är absinten som faktiskt har varit olaglig i vissa länder. I Sverige har man alltid kunna dricka absint som är en dryck baserad på anis, fänkål samt malört. Men drycken har varit mer eller mindre omtyckt under tidernas gång och det är ej allihopa som tycker om den rätt så beska smaken.

tillverka

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under det här namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade faktiskt att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det självklart de som menar att konstnärer som Van Gogh troligtvis blev en aning tokiga av att mixa sina egna färger med farliga ämnen och att man knappt kan skylla på absinten för detta. Du kan således skaffa malört, tujon samt frambringa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli galen av detta.

Göra egna drinkar med absint med rätt verktyg

Tänk på att du behöver rätt redskap för att skapa din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, http://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som innehåller örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked för att få sötman i drycken. Om det ej blir en aning sött så är det svårt att dricka absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är vanligtvis hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med rätt verktyg och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att imponera. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i fler örter men det här blir lite överkurs för den som är ny på att blanda egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den komponent som du inte vill missa då det är den som antas ge effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan rentav vara dödlig men inte i den dos som man använder i absinten.

Det är inte absinten som är vådlig utan alkoholen i drycken

Något som man måste inse då det handlar om den här typen av drycker är att det faktiskt är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Ifall man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång emellanåt så är det till fullo säkert att dricka men om man gör det till vana att dricka absinten till frukost, lunch samt middagsmål så kan det bli problem. Vill Du veta mera Klicka Här.

Dagens absinter är även fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan ej säga att den gröna fen är detsamma som den en gång var. Håll bara koll på hur mycket du dricker och var aktsam med att ge för mycket till personer som har en aning problem med sin alkoholkonsumtion.