Absint är en superb dryck att bjuda på

Absint är en hejdlöst känd dryck och har också förbjudits I vissa länder. I Sverige har man hela tiden kunna dricka absint som är en dryck baserad på anis, fänkål samt malört. Men drycken har varit ganska omtyckt under tidernas gång och det är inte alla som gillar den ganska beska smaken.

tillverka

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under detta namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade rentav att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det förstås de som menar att konstnärer som Van Gogh förmodligen blev lite tokiga av att blanda sina egna färger med farliga ämnen och att man knappt kan skylla på absinten för detta. Du kan således bringa malört, tujon och frambringa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli dåraktig av detta.

Göra egna drinkar med absint med rätt verktyg

Tänk på att du behöver korrekt verktyg för att tillverka din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, http://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som består av örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked för att få sötman i drycken. Ifall det ej blir lite sött så är det tufft att dricka absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är vanligtvis hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med korrekt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att imponera. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i fler örter men detta blir lite överkurs för den som är ny på att mixa egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den komponent som du inte vill missa då det är den som antas skänka effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan faktiskt vara dödlig men icke i den dos som man använder i absinten.

Det är ej absinten som är farlig utan alkoholen i drycken

Något som man måste fatta då det handlar om den här typen av drycker är att det rentav är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Om man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång ibland så är det totalt säkert att dricka men om man gör det till vana att dricka absinten till frukost, lunch samt middag så kan det bli bekymmer.

Dagens absinter är även fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan ej anföra att den gröna fen är detsamma som den en gång var. Håll enbart koll på hur mycket du dricker och var eftertänksam med att ge för mycket till folk som har lite problem med sin alkoholkonsumtion.